lördag 24 oktober 2009

Den enda nackdelen är...

Det handlar alltså om ett glas per kväll, bra för lilla hjärtat *

Kalle och jag ser helt olika nackdelar med mitt drickande. Han skrattar lite åt mig men suckar minst lika ofta. Jag tycker bara att det är skitannoying att inget har uppfunnit ett självpåfyllande glas under min frånvaro. Vår BRF-ordförande kan eventuellt tycka att mina fyllemail är jobbiga. Å andra sidan är det jävligt kallt här.

* För äldre män med prostataproblem i medelhavsklimat, jag vet

8 kommentarer:

Sus Klurar sa...

Då måste ju jag då, som moralkärring, fråga om du ammar eller inte..?

Toves sa...

Sus
Jag har amningshjälpen i hasorna så jag kan maila dig! ;)

Toves sa...

Glömde ju - numera får man dricka ett eller ett par glas under amning. Gjorde jag redan med Lovisa trots att SLV fortfarande fördömde sånt då. Nu har de alltså kommit på det jag räknade ut 2006...

Madlar sa...

Rödvin är bra för hälsan o det är av yttersta vikt att ha en frisk moder ;)

Emma (Tri) sa...

Jag drack också under amning med Malcolm våren 2006, men jag är faktiskt rätt säker på att de nya rönen exiserade då om än helt färska, för jag vet att jag gjorde det (delvis) för att man "fick"... Sedan flaskmatade vi oftast de ggr jag tog mig ett glas eller två, men inte alltid...

Toves sa...

Emma
Såhär minns jag det: "Rönen" existerade tack vare Uppdrag Granskning eller det andra liknande programmet vad det nu heter. De lät en normalstor kvinna dricka först ett glas vin och sedan ett till medan de mätte promillehalten i mjölken. Den var rätt försumbar även efter två glas vilket säger sig själv för den som fattar hur systemet funkar. Jag lärde mig via det programmet och följde sen den (konstigt nog rätt ljumna) debatt som följde.

Något år senare vaknade SLV och ändrade sina rekommendationer. De blev rätt hårt ansatta i programmet och gjorde enligt mig bort sig då de vidhöll sina regler stenhårt.

Undrar om man kan hitta det programmet på nätet? Vore kul att se igen!

Toves sa...

Madlar
Word!

Emma (Tri) sa...

Tove: Du har helt rätt. Nu när du säger det har jag ngt svagt minne av att jag, när råden lanserades som sanningen av SLV, något förvånat tänkte "men det där har man väl känt till i minst ett år". Jag hade väl helt enkelt missat VEM/VAD det var som upplyst de ammande kvinnorna från början... Råkade dock aldrig ut för att någon kom med pekpinnar för att jag drack alkohol och ammade, trots att SLV inte hade kommit ut ur garderoben ännu.

Nåja, inför nästa amningsperiod har jag alltså inte bara Uppdrag Granskning i ryggen utan även SLV. Sweet!