onsdag 14 oktober 2009

Det var på tiden

Ett blogginlägg till blev det ändå. Fettdoktorn får sparken - det var faktiskt på tiden tycker jag. Säger sig själv att det inte kan vara bra att vräka i sig fett. Dessutom verkar hon vara ute och cykla gällande en del annat också.

6 kommentarer:

Sus Klurar sa...

Amen.

Johanna sa...

Jag chansar på att ställa en fråga till dig här fast det inte alls hör till inlägget! Vet du om det finns några risker med att äta sushi utomlands? (Jag ska åka till Kina, är gravid och har sushi-cravings...)

Toves sa...

Johanna
Åh, ett av mina favoritämnen! Här kommer en föreläsning: Grejen med sushi är att fisken kan innehålla listeria men om den gör det så luktar den illa. Fisk som luktar bra är bra. Sen säger en del att listeria kan växa till sig i riset och det är säkert sant. Men i så fall ska man undvika allt kallt eller återuppvärmt ris och allt ris som står framme länge, t.ex. på bufféer.

Sushifisken ska ha varit fryst men det har den med största säkerhet varit. Dessutom är det inget speciellt för gravida utan frysningen är för att döda parasiter som kan ge magsjuka. En sådan magsjuka är inte fosterskadande.

Övrigt för sushi är ju att vara restriktiv med sådan fisk som finns på listan över fisk man inte ska äta för ofta, t.ex. tonfisk.

Slut på föreläsning. Ha en trevlig resa!

Anonym sa...

"Säger sig självt att det inte kan vara bra att vräka i sig fett."

Aha, så det säger sig själv! Ja men då får jag helt ändra uppfattning. Jag menar det kommer ju från en folkhälsovetare.

Toves sa...

Anonym
Åh, vad skönt att jag verkligen kan påverka folk!

Johanna sa...

Tack för föreläsningen! Då blir det förhoppningsvis sushi i Kina!