onsdag 14 oktober 2009
Det var på tiden
Ett blogginlägg till blev det ändå. Fettdoktorn får sparken - det var faktiskt på tiden tycker jag. Säger sig själv att det inte kan vara bra att vräka i sig fett. Dessutom verkar hon vara ute och cykla gällande en del annat också.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Amen.
Jag chansar på att ställa en fråga till dig här fast det inte alls hör till inlägget! Vet du om det finns några risker med att äta sushi utomlands? (Jag ska åka till Kina, är gravid och har sushi-cravings...)
Johanna
Åh, ett av mina favoritämnen! Här kommer en föreläsning: Grejen med sushi är att fisken kan innehålla listeria men om den gör det så luktar den illa. Fisk som luktar bra är bra. Sen säger en del att listeria kan växa till sig i riset och det är säkert sant. Men i så fall ska man undvika allt kallt eller återuppvärmt ris och allt ris som står framme länge, t.ex. på bufféer.
Sushifisken ska ha varit fryst men det har den med största säkerhet varit. Dessutom är det inget speciellt för gravida utan frysningen är för att döda parasiter som kan ge magsjuka. En sådan magsjuka är inte fosterskadande.
Övrigt för sushi är ju att vara restriktiv med sådan fisk som finns på listan över fisk man inte ska äta för ofta, t.ex. tonfisk.
Slut på föreläsning. Ha en trevlig resa!
"Säger sig självt att det inte kan vara bra att vräka i sig fett."
Aha, så det säger sig själv! Ja men då får jag helt ändra uppfattning. Jag menar det kommer ju från en folkhälsovetare.
Anonym
Åh, vad skönt att jag verkligen kan påverka folk!
Tack för föreläsningen! Då blir det förhoppningsvis sushi i Kina!
Skicka en kommentar