fredag 9 oktober 2009

Du är smutsig!

Hajar du hur skitig du är när du kommer hem? Låt mig ta ett exempel direkt ur verkligheten:

Eggbert är på väg hem från jobbet. Han tar tuben till T-centralen. Sätet han sitter på har precis torkat efter att ha blivit nedkissat av en pundare (som för övrigt spenderade natten i ett soprum vid Gullmars). Eggbert kliver av och tar en runda på Åhléns City. Plötsligt måste han baja och styr kosan mot herrarnas. Där hasar han av sig brallorna som landar i små pölar bestående av 15 sorters urin som kvickt sugs upp av tyget. Ringen såg torr ut men där finns egentligen ytterligare 15 sorters urin, lite sperma och en rejäl klatt e-colibakterier.

Färdigshoppad och klar skuttar Eggbert på buss 747 mot Tumba. Den är proppfull och han får stå. Skönt att det finns en stolpe att hålla i. Stolpen är inte avtorkad sen bussen togs i trafik 1997 och där finns fler bakterier än vad en matematikprofessor kan räkna till. Bland annat återfinns lite kräk från Bettan som gick av bussen strax innan hon insjuknade i en rejäl VKS (vinterkräksjuka).

Vid Skanstull får Eggbert sittplats. Skönt. Han sjunker ned i det mjuka sätet och lutar sitt långa pudelsvall mot det blankslitna, smutsingrodda nackstödet. Han vaggas skönt i smutsen. Snart faller han i sömn och drar djupa andetag som verkligen suger ner den svinisslungade luften långt ned i lungorna.

Väl hemma slänger han sig fullt påklädd i sin nytvättade schäslong från Europamöbler. Han ska verkligen njuta av den här kvällen i den fina soffan.

Och så finns det folk som inte byter kläder när de kommer hem! Jag skulle helst vilja göra som i filmen Hundtricket - tvinga alla att ta av sig brallorna innan de sjunker ner i min Housesoffa. Men det är jag det.

11 kommentarer:

Bea sa...

Du är så stööört rolig!

Bodil sa...

Fi fan. Imorgon kommer jag, garanterat, att byta kläder så fort jag kommer hem från jobbet. Spritar händerna sjuhundra gånger om dagen, men kläderna har jag inte tänkt på...

Ting sa...

Jag måste duscha och byta kläder när jag kommer hem.
Tror inte de andra här hemma skulle överleva annars.

Camillas lockar sa...

Snuuuuuskas...! Tur att vi byter till mysbrallor direkt när vi kommer hem. Jag och Peo alltså ;-)

Johanna sa...

Håller helt med dig Tove. SNUSKIGT! Min pappas vän har ett omlädningsrum med ombyteskläder för alla gäster som kommer hem till dem. Det är klass!
Själv slår jag ner min rumpa på en tidning om jag sitter ner. Annars står jag utan att hålla i mig, och går ingenstans utan handsprit. Och rör aldrig min hud mot några offentliga toaletter, då blir det papperstrixet, därav stänger jag aldrig dörren efter mig på dessa skithus!

Ingrid sa...

Jag byter kläder och har lärt familjen att göra detsamma. Varje dag!

Sus Klurar sa...

Av med kläderna! Direkt! På med joggisar och t-tröja.

Västergötskan sa...

Undrar om det verkligen blir ett så mycket bättre resultat om du får människor 1 dag gamla underkläder rakt emot ditt sofftyg...? :-P

(Om de nu inte varit hemma och bytt underkläder innan de kommer hem till dig förstås). :-D

Toves sa...

V-göt
Jag tar hellre ett par dagar gamla underkläder. Hellre pungsvett än allt det där andra. Iofs, kan ju bli kiss o dyl också. Jag får börja låna ut fräscha mjukiskläder helt enkelt! ;)

Toves sa...

Johanna
Så gör ju din pappas kompis, classy!

Anonym sa...

Den anonyme snuskar dock på. Skulle aldrig falla mig eller någon jag känner i hela världen att byta kläder när man kommer hem av den här anledningen? Du blir ju sjukare av för mycket renlighet än för lite. Dessutom stressar du upp dig med alla jäkla nojor över allt som kan hända. Ta det lugnt...