fredag 16 oktober 2009

Gravid svininfluensa vaccin

Jag skrev en rubrik i sann FL-anda. Så skriver folk där. Jag skulle egentligen bara berätta för alla som vill höra att jag som var så anti det där svinisvaccinet trillade dit till slut. Jag var troligen bland de första Stockholmarna som vaccinerades. Känner att jag går i bräschen och tar mitt samhälleliga ansvar för mina medmänniskor. Det tycker jag känns fint.

Så om du ser mig hosta på bussen behöver du inte hoppa av. Jag är safe!

16 kommentarer:

byfånen_från_dalarna sa...

FEL!!

Ni som tar vaccin sprider svininfluensan till dom som inte tar vaccinet. Det är knappast att ta ansvar! Belägg för detta finns för alla som kan stava till youtube och google

Mia sa...

Modigt.

Jag skulle bara vilja veta hur du resonerade innan du vaccinerade, gravid som du är? Jag tänkte med tanke på alla varningar om att vaccinet kan skada fostret osv. Jag är själv gravid men känner mig extremt osäker på om jag verkligen vill vaccinera mig och riskera mitt ofödda barns hälsa.

Toves sa...

Byfånen
Ok.

Mia
Jag resonerade som så att mängden kvicksilver som väl är en av farorna det talas om är enormt liten, ffa inte högre än i annat vaccin som man inte avråder gravida från att ta. Dessutom rekommenderar Läkemedelsverket gravida att vaccinera sig, har läst deras utredning och tror inte att de skulle våga sig på en sådan rekommendation utan att vara väldigt säkra på sin sak. Sen får ju barnet ett hyfsast skydd och det var det som avgjorde det för min del. Hade inte mycket tid på mig att fundera men hade läst en del innan vaccinet kom.

Hoppas du blir nöjd med ditt beslut oavsett vad det blir!

Urban sa...

Ingen fara Toves.
Byfånen kan du glömma. Han tillhör den grupp av människor som tror att en mäktig organisation vill utrota 80% av människorna på jorden. De har enligt den gruppen hållit på i 50 år med det. Genom att skapa HIV-viruset och massa annat.
Enligt deras första prognoser skulle folk ramma döda ner direkt när de fick sprutan. Men vi skulle ingenting får veta då media också med i konspirationen att utrota folk.
De brukar kallas för foliehattar.

The Editor sa...

Jag tycker du gjorde rätt. Jag vaccinerade mig också (igår) tillhör en riskgrupp själv. (inte gravid just nu, men kanske senare i år)

http://fashionablemama.blogspot.com/2009/10/deed-is-done.html

Tove Griffin
Fashionable Mama

Patrick sa...

Problemeet är att du inte vaccinerade dig för att få skydd mot influensan utan för att rädda myndigheternas prestige när dom "råkade" få 18 miljoner doser till en influensa som inte är värre än den "vanliga" influensan. Avtalet med tillverkaren var tänkt till värre sjukdommar typ TBC m fl. När så WHO i panik gick upp till nivå 6 hamnade Sverige i en riktig sörja och blev tvungen att köpa denna totalt onödiga vaccin - tja så kan det gå, och du har hjälpt myndigheterna att inte tappa ansiktet och prestigen.

Anna sa...

Patrick: är du tillverkad på ett korrekt sätt?? "Problemet är att du inte vaccinerade dig för att få skydd mot influensan utan för att rädda myndigheternas prestige" ??? Hur är man funtad om man tror att en gravid kvinna funderar över myndigheternas prestige??

Jag sitter i samma båt, är i 7e veckan o har stor beslutsångest över huruvida jag ska ta vaccinet som erbjuds mig inom jobbet, isåfall går det av stapeln på tisdag - inte många dagar att bestämma vilket som är bäst för pyret som växer i min mage.

Anonym sa...

Läs lite på denna sida om faran svinrädslan http://www.theflucase.com/

Toves sa...

Patrick
Ja, vad tror du egentligen? Jag vaccinerade mig av en anledning - att ge mitt snart födda spädbarn det skydd som går att uppbringa. Inget annat. Myndigheternas prestige skiter jag fullständigt i. Tycker inte att regeringen har gjort rätt men det är en annan diskussion.

Anna
Hoppas du kommer fram till ett beslut som känns ok.

Anonym
Jag tänker inte kolla. Har läst de källor jag anser intressanta och tillförlitliga och det räcker för mig.

byfånen_från_dalarna sa...

Till Tove

Surfa in på www.vaccinationsfaran.se
och läs på innan du beslutar om du ska ta sprutan eller ej...

Folk gillar att kalla oss "upplysta" för foliehattar. Det är ett öknamn som påstår att vi har en foliehatt för att skydda oss mot att en elit ska styra våra tankar... detta är förlöjligande taktik som skribenter använder som aldrig tänkt kritiskt om något i sitt liv - folk som tror på allt som massmedia säger - folk som tänker "men så kan man väl inte göra" etc...

Sök själv på nätet...och var kritisk finn svaren själv därefter tar du beslutet och kan säga till dig själv efteråt att "åtminstone kollade jag upp det".

Mvh
byfånen_från_dalarna
http://blogg.expressen.se/stopnwo
star666@post.com (maila gärna)

Urban sa...

@byfånen. På din hemsida och den sidan du länkar till har helt tagit en del lite "udda" teorier till sig med de länkar de/du gör.

Den "udda" teorin är att FN/WHO kommer ta makten över alla polis och militär i större delen av världen då vaccinet kommer döda så mycket folk att stater kollapsar. Slutfasen kommer i december i år.
Ungefär där finns grunden till all ert agerande till att kritisera vaccinet och vaccineringen.

Vad som gäller de källor ni anger är det samma stil där. I de fall källorna går till vetenskap är de ofta inte ens genomlästa av er utan det kan stå precis tvärtom ni påstår.

Man kan plocka ned alla era källor som falsarium. Det är också därför ni öser på med så mycket länkar för att ta tar ungefär 1 minut att hitta en foliehattslänk men det tar lite längre tid att korrekt visa att den är helt fel.

Anonym sa...

De länkarna byfånen gav kanske inte är helt korrekta(kollade inte upp de) Men det finns bra källor som säger att influensavaccinationen är onödig. Här pratar Influensa forskaren Björn Olsen vid Uppsala universitet om vaccinationen.

http://www.svininfluensan.com/content/svininfluensa-vaccin-on%C3%B6digt-svenska-influensa-forskaren-bj%C3%B6rn-olsen

Jag hoppas din vaccination gick bra. Men får jag fråga om du är vaccinerad mot vanlig säsong influensa, som kräver samma antal dödsoffer?

Skulle jag vara gravid skulle jag fundera över och över igen om jag vill riskera mitt barns hälsa på ett vaccin som kanske inte ens kommer fungera för just mig. Att vara gravid och ligga hemma med hög feber(en av de inte så ovanliga biverkningarna av vaccinet) låter inte särskilt kul. Ett flertal länder avstår från att vaccinera vissa grupper, bl.a. barn eftersom inte tillräckligt med forskning har gjorts på just de grupperna. Och jag håller med dem, forskningen var bristfällig.

Att du säger att du inte sprider viruset tyder på en brist av kunskap. Svininfluensan är ett luftburet virus. Från att ha skakat hand med någon till att du skakar hand med nästa person (eller tar i ett dörrhandtag) kan viruset följa med dig på din hand, och senare smitta andra. Du kan ha det på kläder, hår, händer etc.

Lycka till.

Anonym sa...

hej, jag är en man som har vaccinerat mig också. Självklart ska man det, allt annat är struntprat. Konstigt att just detta vaccin blir så omdiskuterat när alla vacciner görs på liknande sätt. Då ska du inte ta gammasprutan, havrix heller. Det lustiga tycker jag är när folk skriver saker som" leta själv efter sanningen på internet". Som om det som skrivs där är sannare är alla forskare och vetenskapliga tidskrifter. det finns en anledning varför det är svårt att få en artikel publicerad i tex the lancet. det är för det MÅSTE vara sant. Inte som en byfåne från dalarna som häver ur sig teorier om allt och inget. För mig låter det som han borde öka dosen av anti-paranoja piller lite. Mvh Doktor glas

Anonym sa...

@Dr. Glas:
"Då ska du inte ta gammasprutan, havrix heller".

Skillnaden är att havrix har testats på många sätt av ett stort antal forskare. Och att hepatit-A är en betydligt allvarligare sjukdom än Svininfluensa.

Anonym sa...

Oj?! Jag reagerade precis TVÄRTOM när jag läst Läkemedelsverkets så kallade utredning. De skriver i ena meningen att "risken för foster är ofullständigt känd", att osäkerheten vad gäller risker är värst i första trisemestern, då fostret är känsligast. Sedan rekommenderar de vaccination "så tidigt som möjligt i graviditeten" för så stor nytta som möjligt. De avslutar med att "nytta/riskbalansen" säger att gravida ska vaccinera sig. Hur kan de ge den bedömningen när de själva säger att riskerna för fostret är okänd?! Hur otäckt är det inte att det kan visa sig att en hel generation barn växer upp med någon form av hjärnskada? Kvicksilver och formaldehyd är inte godis.

Anonym sa...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!