fredag 16 oktober 2009

Husmodern strikes again

Jag börjar naturligtvis med bakpulvret

Resultatet är förbluffande. Två perfekta sconesmojänger landar på vårt frukostbord. En vardagmorgon. På missödessidan noteras nästan ingenting. Elvispens inre är full av intorkad deg från i helgen och lite hoppade ner i degen. Jag skar mig på bakplåtspappret. Det är alles.

Några har undrat varför jag använder elvisp. Det är för att slippa bli kladdig. Jag bakar scones helt utan kontakt med vare sig ingredienser eller deg.

Nästnästnästnästnästa gång kör jag utan recept

8 kommentarer:

Madlar sa...

Äter du scones med kniv o gaffel oxå?

Danitra sa...

Det är ju vansinne att inte använda händerna!

Susanne sa...

Ett litet tips: Jag har ett toppenbra sconesrecept, som blir lite mer smetigt. Passar perfekt att ösa/klicka med sked upp i muffinsformar. Och lätt att vispa med elvispen. Inget kladdande där alls! Och dessutom är de lite mer nyttiga än vanliga scones, om man är intresserad av det ;)

http://yssasblogg.blogspot.com/2008/07/nyttiga-scones-matiga-picnickscones.html

Tove Kungsholmen sa...

Madlar
Nix!

Danitra
Nej, det är skönt!

Yssa
Tack, ska genast kolla!

Tove Kungsholmen sa...

Men muffinsformar? Var hittar man sånt?

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Du har rätt bunke iallafall. Kunglig bunke- det är bra!

Emma (Tri) sa...

Jag visste väl att det hängde på bakpulvret ;)...

Scones är så gott och de ggr jag orkar baka sådana tänker jag alltid "VARFÖR gör jag inte detta oftare, det är ju SÅ enkelt"... Kör dock med fingrarna men gillar inte att bli kladdig så jag kanske borde investera i en elvisp eftersom det verkar fungera...

Tove Kungsholmen sa...

Magda
Det gäller att ha märkesprylar i köket även om man knappt kan stava till kök. Eller hur? ;)

Emma
Rekommenderar elvisp från Melissa till just scones!