lördag 10 oktober 2009

Så "plusade" jag

Suddig bild från den gravida rivieraresan

När man tar ett positivt graviditetstest så plussar man. Med två s. Detta enligt FL. Alltså är det så. Läste hos Fyra nyanser av rosa om hur hon plusade (jag vägrar stava med två s) och kände att jag vill härmas. Här kommer the story of my pluses så att jag minns till framtiden.

+ När jag väntade Lovisa fattade jag noll trots en massa tecken som hugg i magen, större bröst och utebliven matlust. Jag var på rivieran med mina kompisar och levde la dolce vita. Tanken på att jag kunde vara gravid fanns helt enkelt inte. Kom hem och bara sov och sov och sov. När jag var vaken högg det i magen. Till slut kom jag på tanken att köpa ett test. Kalle och jag satt i bilen på väg till Dalarö, stannade vid Skantull och jag pep in på Apoteket. Testet tog jag i badrummet på nedervåningen och reaktionen var ren och skär chock. Jag vrålade efter Kalle som direkt sprack upp i det största leendet någonsin.

+ Nu när jag plusade med lillebror så var informationen från testet ganska överflödig. Jag visste att jag var gravid bara ett par dagar efter "inträffandet". Dels var det en känsla men jag hade också symptom som att det stack och pirrade i magen. För romantikens skull så väntade jag till alla hjärtans dag som var dagen efter BIM (beräknad inte mens, Familjelivska). Tog ett test, sen gick jag och väckte Kalle och kastade diskret kisspinnen på honom. Den här gången log vi nog lika stort båda två.

Nu hoppas jag bara att allt går lika bra med lillebror som det har gjort med Lovisa. 10 dagar kvar. The final countdown.

4 kommentarer:

Ingela sa...

kom att tänka på dig när jag läste den här artikeln: http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_3631759.svd

Hur går det med DIN bok? =)

Fyra nyanser av rosa sa...

Jag gillar inte den termen heller men jag orkade inte skriva om det så jag bara körde på :-)!

Vad för bok?

Jag skrev en för ett år sedan. 350 sidor som ett förlag gillade men HALVA boken behövdes bearbetas en hel del. Tror du att det har blivit av?

Nope. Den ligger fortfarande i skåpet och väntar på mig...

Kram och trevlig lördag! Tack för länk! Trodde dock fler skulle berätta om sina plus(s)!

Lund sa...

När du plusade med lillebror så föddes vår andra dotter :)

The Editor sa...

Hej,

jag kändet att jag behövde skriva om min pluss-dag också när jag såg ditt inlägg.

http://fashionablemama.blogspot.com/2009/10/plussing-dont-know-what-else-to-call-it.html

Tove