lördag 3 oktober 2009

Trashiga tatueringar

Jag skulle aldrig vilja ha en tatuering, tycker det är lite trashigt. Nu märker jag att jag blir rädd för att stöta mig med folk i min omgivning för jag känner ganska många som är tatuerade. Alla tatueringar är faktiskt inte trashiga heller, en del kan vara snygga men jag vill inte ha nån ändå. Tur att ingen tvingar mig. Med kniven mot strupen så skulle jag ändå välja barnens namn*.

Vad tycker du om tatueringar? Trash eller cash?

* Jag skrev barnen! Har redan gått in i tvåbarnsmode. Tur att jag inte behöver tatuera lillebrors namn ändå för han har ju inget.

14 kommentarer:

Tänkte bara sa...

Jag gillar inte tatueringar. Kan inte vänja mig. Såg Sara Löfgren på TV igår i en söt klänning som helt försvann pga tatueringarna. Med kniven mot strupen skulle jag tatuera in skylten Lämna företräde! Jag orkar nämligen inte stå i kö.

Seriouslymeandthem sa...

Jag gillar tatueringar. Hud är fult i mina ögon. Iaf blek hud. Jag har två stora, en på högervaden som täcker i princip från knät till ankeln. Jag har en lite pluttig på skuldran, jag har barnens namn på vänsterarmen med deras födelsetid (när folk frågar vad det står säger jag att det är busstidtabellen) och ovanför den finns min nya lotusblomma som täcker en hel hand ovanför armbågen. Jag har dessutom tatuerat över en liten tatuering på ankeln, där är min stora nu. Jag ångrar inte någon av dem och ska göra en till lotusblomma somg år upp mot axeln. JAg tycker det är otroligt snyggt med en snygg axelbandslöskläning och så ser man tatueringarna. Min första gjorde jag när jag var 18 och den senaste nu när jag är 33. Sätter jag min vänster hand på högra axeln ligger barnens namn mot hjärtat. Precis som jag vill ha det.

Att andra inte gillar tatueringar rör inte mig i ryggen alls, alla får tycka som de vill och ha sina ev fördomar. Couldn´t care less om vi säger så :-)

Västergötskan sa...

Jag har länge velat tatuera mig, men har inte fått tummen ur. Eller så är jag nog feg...? :-D

Men håller med, det finns ruskigt många fula/trashiga tatueringar som aldrig borde ha gjorts! :-P

Ting sa...

Jag är otroligt fascinerad av tatueringar.
Men det finns väldigt mycket fult.
Har inte bestämt mig för om jag ska göra en, och gör jag en så blir den stor.
Att andra inte gillar tatueringar bryr jag mig inte om, alla tycker olika.

Malinka sa...

Det beror på. Jag gillar inte stora täckande tatueringar, men har själv en fisk på ena axeln. Snart dags att fylla i den och kanske blir den liiite större. Kan tänka mig en till någonstans, men har inte något motiv. Den jag har funderade jag på i tio år, och nu har jag haft den i tolv.

Mother, Married & Twenty sa...

Äntligen någon som tycker som jag! Förr var tatueringar lite coolt och annorlunda, nu känns det som om alla har dem. Men jag tycker verkligen inte att det är fint, fast sådant vågar man ju som sagt knappt erkänna. Många motiv är fina men skulle föra sig bättre som tex. tavlor än på människors kroppar.

Toves sa...

Klart ingen ska bry sig om vad jag (eller nån annan) tycker. Var och en gör som var och en vill! Var bara nyfiken på vad andra tyckte och det är ju spridda skurar såklart.

Anna sa...

Jag tycker att det kan vara snyggt med tatueringar - på andra, absolut inte på mig!

Men ska man ha dem måste man ju ha hela stilen och attityden att bära upp dem med, typ vara en riktig rock- eller bikerbrud.

Något av det fulaste som finns är en snygg tjej med en fin klänning, fin frisyr och en stor blaffig blågrön tatuering på ena axeln.

Anonym sa...

Tatueringar = trash. Och jag ångrar min fula jäkla fjäril på vristen så in i norden men känner mig för snål för att ta bort den...

Madlar sa...

Har tre, alla med stor personlig betydelse för mig.
Kommer nog att placera fler på min kropp, finns yta att täcka ;)

Sus Klurar sa...

Äh.
Jag vet inte.
Trashigt på en del.
Coolt på andra.
Men klyschor klarar jag inte av.
Som kinatecken eller annat crap.

Anonym sa...

Jag har varit emot tatueringar länge, oxå tyckt att det varit trashigt. Men jag har ändrat mig, för tatueringar LAN vara snyggt om det är "rätt" tatuering på rätt person. I 30-årspresent fick jag ett presentkort.... och nu har jag nyss tatuerat min sons namn, på ett ställe som bara syns när man har bikini...

Emma (Tri) sa...

Håller med några av ovanstående talare att det kan vara cool - på rätt person. Som så mycket annat rörande mode/sådant man bär på kroppen gäller att innehavaren kan just "bära upp det". De av mina bekanta /vänner som har tatueringar (varav vi ju har några gemensamma) tillhör oavkortat denna kategori... Men alltsom oftast är det trashigt.

M vill ibland tatuera miniM:s namn i STORA bokstäver (hela namnet totalt kanske 20 cm långt) över ena sidan av kroppen (under armen liksom)... Cool och oväntat för en jurist i kostym tycker han. Töntigt tycker jag (och inte alls oväntat eftersom tatueringar är så vanligt)... Får se vem som vinner. Jag har kört trashargumentet på honom - hoppas det fungerar!

Med kniven mot strupen kan jag tänka mig en liten liten blomma/nyckelpiga/klöver/stjärna el något annat småfånigt men gulligt - på ett ställe som inte ens syns om man bara har bikini...

dp sa...

Låt var och en göra vad de vill med sina kroppar, -tycker du inte om det du ser? blunda eller titta åt ett annat håll. Själv är jag överöst med gaddningar och kommer aldrig sluta fylla min kropp med konst :p