måndag 16 november 2009

Årets Mama Sanna Lundell och en stor käft

Sanna Lundell blev årets Mama igår. Hon vann priset för sin braiga blogg och för att "hon inte längre står i skuggan av sin kända pappa och sina kända män". Vad jag tycker om citatdelen av motiveringen låter jag vara osagt. Vad jag tyckte om Sanna kan jag däremot gärna berätta; hon verkade vara en vettig mamma som jag delvis kunde känna igen mig i.

I morse satt hon i Nyhetsmorgon i TV4 och fastslog att tid och kärlek är det barn främst behöver. No shit Sherlock. Tiden får man enligt Sanna genom att "downshifta". Alltså att jobba mindre när barnen är små. Kristin Kaspersen påpekade att det kan vara svårt för en del mammor idag och undrade hur man ska tackla den svårigheten. Sanna svarade att man kanske får avstå en del prylar, som "det dyra huset" till exempel.

Är det bara jag som blir aningen provocerad? Är det för mycket begärt att hon som offentlig person tänker igenom vad hon ska säga i tv?

6 kommentarer:

Malinka sa...

Väldigt ... jag ska inte säga "inskränkt" för det är att dra det lite för långt, men (plockar fram synonymlexikonet) ... väldigt begränsat perspektiv.

Anonym sa...

Men hon bor i en hyresrätt i alla fall ;)

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Jag tycker att hela utmärkelsen är töntig, att kända människor utses som årets mammor. Vad har de gjort för världen mer än att synas i media? Vissa arbetar på tv (som förra årets Linda Isaksson) och har således endast skött sitt arbete. Nä, jag bijkottar tidningen Mama och den fåniga utmärkelsen. Men jag förstår att vanliga mammor blir kändiskåta. De är ju så bra mammor, kändisarna. Och snygga och lyckliga är de också!

Toves sa...

Malinka
Begränsat perspektiv var en mkt träffsäker formulering!

Magda
Jag är helt med dig. Galan spär bara på "mediemorsamyten" som jag kallar den. Den om den sköna Stockholmsmorsan som jobbar på tidning, är smal, snygg, kåt och lycklig.

Sen prenumererar jag faktiskt på Mama, det är den enda föräldratidning jag öht tål. Delvis kanske för att en liten, liten del av mig ändå faller in i mediemorsastilen även om jag inte uppfyller några av kriterierna. Inte just nu iaf! ;)

Det blir inlägg om mediemorsan tror jag. I väntan på nästa PH.

Anonym sa...

Aj fan vad synd. Jag har verkligen gillat henne. Ang tidnignen Mama...I am a sucker for shit like that...kan inte hjälpa det. Jag liksom dreglar över såna där kåta, smala, flashiga mediemorsor. Fråga mig inte varför. Så jag läser på och njuter. Sen är det klart att själva utnämningen av en årets Mama är supertöntig. Men den gör ju sitt för varumärket Mama och det är väl egentligen det som är själva huvud meningen.

Anonym sa...

Kan inte annat än att instämma med tidigare inlägg. För oss "vanliga" sticker det onekligen i ögonen att höra denna bloggerska orera om "down-sizing" och kvalitetstid med barnen, samtidigt som hon obekymrat berättar om sitt pendlande mellan 3-rummaren på Nytorget, villan på Ingarö och huset på Gotland och, som grädde på moset, barnvakt en gång i veckan för att kunna unna sig massage??!! Herre-jissus vilken värld lever flickebarnet i?? Uppenbarligen en där man inte behöver jobba för sitt levebröd.

Kanske mama-juryns motivering "inte leva på sina kända män" - var så genomtänkt ändå...