måndag 30 november 2009

Barn? Redan? Ni har ju bara känt varann i fem år!

När jag hör om folk som gifter sig och skaffar barn efter att ha känt varann i ett år eller fem så tycker jag att de är himla vågade. När jag hör om folk som skaffar barn efter några månader hamnar jag i djup chock. Igår sa Kalle att han tänker precis likadant.

När vi tänkte efter så insåg vi att det väl är de som är normen. Det skulle ju bli lite knas om alla som träffas runt 30 väntar i 20 år med att skaffa barn. Men ändå, vad läskigt att skaffa barn utan att ha känt varann i minst 20 år. Snacka om att köpa grisen i säcken.

11 kommentarer:

freja sa...

Min mamma blev preggo efter två veckor med sin exman.. :P dom blev ihop, fixade barn, gifte sig och skilde sig inom loppet av 6 månader.. DEN DU!!

freja sa...

sv; Tack så mycket!! Och ja, det verkar som om dom jobbar tills om dör.. Fast jag orkar inte vänta 5 år på att få ett jobb ;) Men nu jävlar ska jag ta itu med Arbetsförmedlingen för sjätte gången i år!

Toves sa...

Hjälp hjälp, den var saftig!

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Nej det blir lite knas om man träffas "sent" i livet och ska vänta... Samtidigt kan man tänka att om man träffas sent så har man lekt av sig och vet vad man vill. Är båda redo så kör man och då ville ju båda samma sak iallafall. Tycker det är mer risky att skaffa barn med första killen man kanske träffade på högstadiet- gymnasiet. Då har man ju ingen(inget att jämföra med. Tror att barn kan knäcka ett sådant förhållande minst lika mycket som när två mogna skaffar barn.

Sus Klurar sa...

Du är knäpp :)

Toves sa...

magda
Det tror jag absolut, det är ju sällan man läser om tonårspäron som har hållit ihop även om det såklart måste förekomma det med.

Sus
Jag tar det som en komplimang! ;)

Sus Klurar sa...

Det var meningen det =0)

Anonym sa...

Håller med. Man ska tänka över viktiga beslut. Min man och jag väntade 12 år innan vi slog till. Man vill ju inte göra något överilat:-)

Camillas lockar sa...

Hehe, vi blev gravida efter ett år. Gifte oss efter två år. Skilde oss efter knappt tre år. Inte att rekommendera! Fast träffar jag Mr-Potentiell-Pappa-till-Peos-syskonskara, så väntar jag nog bara typ ett halvår ;-]
/36-åringen

Toves sa...

Lennart
12 är i kortaste laget men ändå godkänt.

Camilla
You may be excused!

Anonym sa...

Jag kan ju inte låta bli att bli lite nyfiken, hur har länge har du och din partner varit tillsammans?