torsdag 19 november 2009

Bomba Strängnäs

Kickers, nassar, backslick, snö på gatorna - snö på festerna, lacktights, konsultverksamhet och gamla tunnelbanevagnar. Det Stockholm jag växte upp finns inte mer.

Svenska orter riskerar att försvinna. Det är inte så konstigt. Jag ser det som en naturlig del av urbanisering och folkomflyttningar. Jag växte inte upp i det Sverige mina föräldrar växte upp i. Mina barn kommer inte att växa upp i samma Sverige som jag. På gott och ont. Alla tider för med sig glädjeämnen och problem som sedan resulterar i förändring. Vad är det med de här orterna som är så speciellt att de bör "räddas med forskning och utveckling"?

Visst är det ruskigt trångt här i stan men det är väl bättre att vi bygger ut och välkomnar Eskilstunabor och andra att bo och verka här. Bättre än att de sitter där och är deppiga för att det inte finns någon plats för dem annat än rent ytmässigt.

Det här är en mer eller mindre oundviklig samhällsutveckling och det är bara tidningarna som tjänar på att ni stannar där ni är. Alltså - välkomna till Stockholm vare sig ni vill eller inte. (Men Kungsholmen sjunker snart så välj en annan stadsdel för er egen skull bara.)

Här, här och här finns bevis för att det inte behövs en ekonomiprofessor för att förstå utvecklingen. Själv ska jag se på Sökarna och minnas mitt 90-tal.

2 kommentarer:

Chrissan sa...

Och jag som vet många stockholmare som invandrat här Eskilstuna sista åren, pga bra pendlingsförbindelser till Stockholm - och betydligt billigare hus.
Jag stannar gärna här. Fast så jobbar jag ju inom kommunen och det ska mycket till att bli av med jobbet då.;)

Toves sa...

Jo, det är nog säkraste arbetsgivaren även i avfolkningsbygder. Kanske en win-win situation med Stockholmarna i Tuna? De får billiga hus och Tuna får fler invånare. AB ger ju en annan bild än du onekligen. De kan mkt väl vara de som är ute och cyklar. Du har ju inga lösnummer att sälja direkt! :)