torsdag 19 november 2009

A-kass Mogi

Apropå stackarna i Eskilstuna så ska bloggerskan Mogi klara sig på A-kass inkomst i två veckor. Jag tänker följa henne regelbundet åtminstone under de kommande veckorna. Tidigare har jag läst henne sporadiskt och både älskat och hatat på samma gång. Hatat språket generellt och älskat de hemmasnickrade orden och den brattiga stilen .

Kände motstridiga känslor också när jag lärde känna hennes syrra som visade sig vara en superskön tjej så det är nog Mogi också.

Heja Mogi, om inte annat så har du fått en läsare till.

Update lite senare
Helt otroliga blogginlägg som just nu skrivs överallt om Mogi och AB:s lilla experiment. Är ni alltså så förbannat avundsjuka på människor som har pengar? Och ni bryr er inte ens om att försöka dölja er avundsjuka, fantastiskt.

8 kommentarer:

freja sa...

TOVE!!

jag får inte ens a-kassa.. därför är jag lite lack på den där moggisen.

hon har ju pengar. kan inte jag få den där a-kassan som hon ändå.. inte behöver?

jag är faktiskt väldigt ledsen över att HON får pengar och inte jag.

maila mig svar på: thaifridericeblogg@live.se

Danitra sa...

Jag tycker hela den här idén är fantastiskt komisk! Om jag inte har missförstått det hela så ska hon leva på 3770 kr under två veckor EFTER att allt är betalt?

Hon har alltså 3770 i FICKPENGAR under två veckor?

Det gör att om detta skulle vara ett försök att relatera till människor som lever snålt så blir det bara ett stort skämt. Vem som helst kan leva på den summan eller en tiondel av den summan under två veckor. Det blir liksom inget av det hela.

Anonym sa...

Och jag fattar ingenting.

Toves sa...

Danitra
Jo, jag håller nog med dig. Det är faktiskt inte speciellt lite pengar så experimentet faller väl där. Hon borde ha fått byta rakt av med nån av de som AB skriver om. AB:s fel.

Toves sa...

freja
Jag svarar här, hoppas det är ok. Jag förstår vad du menar men AB är nog mindre intresserade av att ge dig (eller mig för den delen) pengarna. Tyvärr!

bloggare på icedaniel.se sa...

Hennes experiment är ett hån mot de arbetslösa ! Att vara arbetslös är mer än bara pengar, fast det förstår inte hon förstås. Och 2 veckor sedan ? Hon borde testa i typ 3 år då kanske hon vet något om att vara arbetslös !

Art of jean sa...

Handlar väl knappast om avundsjuka. För andra handlar det om överlevnad. Så enkelt är det. Aftonbladets fel om folk fått för sig att det är mogis fel/påhitt. Nu är ju hon den som ställer upp så hon är ju inte helt fri i ryggen. Och de fattigas öppna avund är knappast fel då rika visar sådant öppet hån mot de som har det _mycket_ sämre ställt.

Anonym sa...

Jag är inte avundsjuk mest ledsen på att hon tror att hon ska få något viktigt att skriva om sedan. DET betyder att tjejen fattar att hennes blogg egentligen är platt och meningslös. Bara ordet MODE blogg- alltså vafaaaan. Vem bryr sig om sådant? Bimbobrudar som inte fattar att det finns viktigare saker än yta. Om de sedan råkar ha en pappa som har pengar- fine för dom. Synd att de inte gör något av sina pengar istället- att vara rik och korkad är ju två dåliga kombinationer.

Välgörenhet. Hade hon givit lite pengar till värgörenhet hade jag tyckt att det var okej. Nu gör hon nästan narr av de arbetslösa, de som går på socialbidrag etc etc. Två veckor på bidrag- vad faaan är det? Och vad tror hon sig få veta om RIKTIG fattigdom under den tiden.

Hon får vara hur gullig som helst men jag tycker att det är sjukt. Pinsamt. Smaklöst. Att hon gör något bara för att henens läsare ska få ta del av någons vardag.

Pengar är enbart respect om man delar med sig- kom ihåg det Tove!


//Magda (som också bloggat om Mogi idag) http://magda.nu