onsdag 25 november 2009

Trist vara vaccinturist

Nu är jag så less på vaccinkaoset. Till Stockholms Läns Landsting skulle jag vilja citera Jocke i Sökarna "du har gjort bort dig, fattar du det?".

I vår familj är vi ju vaccinturister. Alltså sådana som åker till en annan del av stan för att få vaccin. Sådana människor börjar nu vara en utsatt och förföljd grupp. Man ska tydligen hålla sig till den vårdcentral där man är listad. Inte lätt när den vårdcentralen aldrig har nåt vaccin.

Nej, jag ser bara två lösningar på vaccinkaoset:
* Släpp en stor vaccinbomb över landet, bara den är vass nog att pricka allas axelmuskler
* Se till att hela befolkningen blir på smällen, mödravårdscentralerna verkar ju alltid ha vaccin

4 kommentarer:

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Sjukvården är urlakad och inte alls rustad för en sådan här massgrej. Jag tycker att det är konstigt att de inte kallar in fler frivilliga att ge vaccinet. Då skulle man ju kunna smälla upp tält på stan, båsar på köpcentrat eller vad sjutton som helst. Nu är iofs vaccinet slut i många Landsting men det verkar ju även vara KAOS på vaccinationsbyråerna och vårdcentralerna som ger- med timlånga köer. Dessa skulle kunna minskas om de kallade in oss sköterskor som vill hjälpa till.

Det är ungefär som vid tsunamin. Vi var ett gäng som sa: okej. Vi vill åka ner och hjälpa till. Nu. Men ingenstans sas det att vi behövdes (jo fi fick arbeta på svenska traumaavdelningar som upprättades men dit kom ytterst få patienter). Jag och en kollega ringde ett par samtal men fick till svar: arbeta hemma istället. Efteråt fick vi höra att det var hemsk brist på sjukvårdspersonal där nere. Då kändes det.... futtigt. Vi ville så gärna!

Själv blev jag förfrågad att vaccinera barnen på dagis. Men nu "behövs" inte det. Ja. Det känns så.... byråkratiskt på något sätt! Jag kan och vill hjälpa men jaja.... jag får väl ta och fila naglarna istället.

//Pratglad Magda

Fredrik sa...

Hej, jag kan nog fixa nån personalrabatt om du är intresserad:)
Maila mig på: fredrik.actor@gmail.com
Vi spelar bara på torsdag kväll och lördag dag, så skynda om du är intresserad.
Hejsvejs:)

Danitra sa...

En helt annan sak.

Ni Stockholmsbor verkar ju fika rätt ofta, men trots detta verkar det vara helt omöjligt att ett café med lekhörna. Har du några tips?

Emma (Tri) sa...

Jag skulle gå med miniM till vårdcentralen i tisdags för vaccination. Problemet var att min vårdcentral var just den enda i näropmrådet med vaccin. Jag vände (till miniM:s stora förtvivlan - han trodde nog vi skulle göra något skojigt :D) när jag såg kön som sträckte sig utmed hela kvarteret (kanske 60-70 meter) och uppför en trappa in på själva vårdcentralen. Senare såg jag på nätet att vaccinet hade tagit slut samma kväll. Tänk vad SURT om man stått i den där kön i ett par timmar bara för beskedet att vaccinet tagit slut...

Tycker dock det är fel att bli hänvisad till den egna vårdcentralen. Precis som för dig så har de flesta av vårdcentralerna i vårt närområde inte haft vaccin. På flera veckor! I o f sig har just VÅR haft det, men alla som inte tillhör den då? Ska de inte ha möjligheten att vaccinera sig förrän läkemedelsföretagen får tummen ur och producerar och distribuerar lite snabbare?