onsdag 18 november 2009

Statushets bland innerstadens föräldrar

Bland Stockholms innerstads föräldrar råder den vanliga statushetsen men just nu av oanade mått. Den här gången gäller det varken vem som hämtar tidigast på förskolan eller vem som har senaste Slaskemanstället från Didrikssons. Nej, den här gången är det kapplöpning mot sprutan. Föräldrarna är Jorge i Snabba Cash och Stockholms Läns Landsting är JW.

Jag låter mig sällan dras med i statushets. Jag har helt enkelt inget intresse av den. Jag har bara tur som kan hämta tidigt, tur som har råd med Slaskeman om jag skulle vilja och tur att min "låga" ålder verkar skapa en viss status alldeles på egen hand.

Den här gången gick jag ändå rätt i fällan, dessutom ivrigt påhejad av min 3,5-åriga dotter. Vaccinerade barn är status och jag lät mig förloras i hetsen. Den fanns överallt och till slut hade jag inte stake nog att stå emot*. Jag satte min dotter och mamma på tunnelbanan till en mindre vaccinationsbenägen del av stan och det fungerade.

* Missförstå mig rätt - jag ville vaccinera Lovisa, jag trodde bara inte att jag skulle kunna bli så stressad av standardfrasen att "det där har man ju redan klarat av".

4 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Zeitgeist!

Anonym sa...

Och jag som fått uppfattningen/känslan att ung ålder och förälder är lite "låg status"...

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Vad skönt att hon fick sprutan!

Toves sa...

Anonym
Du förstår ju att det är omöjligt att inte svara på den. Jag håller med dig men där vi bor så verkar det vara lite omvänt. Troligen för att medelåldern här är hög. Allt som är annorlunda blir ju exotiskt. ;)

Magda
Ja, efter all deras sightseeing så var det superskönt!