onsdag 18 november 2009

Sviken av Sverige

Jag orkar inte dra hela storyn men Försäkringskassan kör sin vanliga devis på mig; "går du inte på bidrag så finns du inte för oss". De har sänkt min SGI till noll trots att jag inte har haft något glapp mellan mina sysselsättningar. Mitt misstag var att avstå bidrag.

En medborgare som klarar sig själv är uppenbarligen inte intressant i deras ögon. Det är sorgligt och det är inte utan att jag känner mig jävligt sviken av det land jag är född och uppvuxen i. Det land jag har betalat mycket skatt i. Det land jag är och alltid har varit väldigt trogen trots dess fel och brister. Det land jag har fött två små nya skattebetalare åt. Det land vars system jag aldrig har utnyttjat. Det land vars system det aldrig skulle falla mig in att utnyttja.

Fattar Försäkringskassan vad det ger för signaler om hur man bör leva sitt liv här?

Jag är faktiskt så arg och besviken att jag gråter. Det är sällan någon kan få mig att känna så men handläggaren på Försäkringskassan har lyckats.

Det hon inte vet är att hon har gett sig på fel person. Hon kommer att få veta det.

16 kommentarer:

Cec sa...

Överklaga!

Lund sa...

Fan vad trist... Ja, på henne bara!!

Anonym sa...

Heja tove Heja tove! Samla kraft så fixar du detta.

Daniel sa...

Nollats genom att avstå från bidrag??? Det låter ju galet sjukt.. på sant?

Överklaga ja!

Malinka sa...

Vad för bidrag var det som du inte tog?

Tess sa...

Dom är så jävla fel ute fk. Jag har haft liknande problem med dem. gick på SGI noll när jag var hemma med första dottern. Mitt straff för att jag skaffat mig en utbildning...

Heja Tove!

Jessica sa...

Jag har samma problem med dem. Ett glapp där jag hade sysselsättning (pluggade) men valde att inte ta bidrag, utan klara min ekonomi på egen hand. Helt sjukt. Och som tack blev min SGI nollad.

Västergötskan sa...

Det är ju lätt att skrika överklaga i det här läget.

Men faktum kvarstår att FK följer de regler som den kära alliansen (bl.a.) har satt. Har ni något emot reglerna klaga i "rätt ände". Inte hos de som förmedlar resultatet.

Lisa sa...

När jag var mammaledig förra gången, från sommaren 2006, så gällde samma regler om just bidrag vid studier och minimi-SGI om man valt att inte ta emot bidraget. Så vad jag får ut av detta är att man kanske inte ska beskylla just alliansen för dessa regler, de tillträdde ju faktiskt inte förrän hösten 2006.

Jag tycker att det är helt sjukt och jag stämmer in i skriken om överklagan. Vems regler det än är som FK efterföljer så är det ju hos dem man måste börja eftersom de är verkställande instans.

Hoppas det löser sig Tove! Jag pluggar med bidrag nu just för att få behålla mitt SGI när jag går på mammaledighet i januari. Men jag visste ju detta sen sist..

Lycka till!! Kram!

Seriouslymeandthem sa...

Jag sänder över en massa styrka! Fy f-n vad illa! Jag minns när celia föddes, 2 mån för tidigt. De kunde inte få ihop i sina system att hon inte kom på utsatt tid och trodde inte på mig. Precis som om man inte hr tillräckligt med bekymmer då? Det är inte människorna som arbetar där som gör fel, det är instansen. De som är beslutsfattare.

Camillas lockar sa...

Va? Låter skruvat. Av Försäkringskassan. Buss på dem, bara.

Jenny sa...

Sitter just och klurar på den här ekvationen själv och kommer fram till att nej - klarar man sig själv under en kort period så är man inte värd några lattepengar :( Och så säger vänstern att de rika tar från de fattiga. Skitsnack.

Jenny sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Toves sa...

Vad mysko! Jag förklarade tidigare ikväll (inte 22:58) hur det hänger ihop men min kommentar syns inte.

Jenny!
Eller hur!?

V-göt
Du är precis som Lisa m.fl. skriver för en gångs skulle helt fel ute.

I mitt fall är det dessutom så att jag trodde att jag hade gjort allt by FK:s fucking book.

Hade inga glapp och började plugga 1/9 men sökte studiemedel 6 veckor senare för jag ville vara säker på att jag skulle gå utbildningen och alltså slippa bli återbetalningsskyldig. CSN kan tydligen bara betala retroaktivt 4 veckor och därmed tappade jag 2 veckor. Visste inte att det kunde bli såhär utan förutsatte att det räckte att jag var registrerad på en av Högskoleverket reglerad utbildning. Tydligen räknas dock bara vissa myndigheter hos FK så hela skiten faller på de två veckorna. Att min högskola skickat intyg hjälper inte. Att det dessutom handlar om väldigt små summor spelar ingen roll.

Man kan få beslutet omprövat hur många gånger som helst och det tänker jag få. Tills de ger sig.

Toves sa...

Förresten - stort tack för alla peppande kommentarer! :)

Emma (Tri) sa...

Har själv varit där, begärt omprövning och överklagat utan framgång - eftersom FK som ngn skrev mycket riktigt bara följer lagenm, och den är otvetydig. Jag kontaktade dock även "högre instans" (Berit Andnor tror jag det var) och fick veta att det för närvarande (då) pågick en utredning om hur studerande utan studiemedel som läste heltid skulle kunna fortsätta vara en del av systemet och inte "nollas". Utredningen verkar dock ha strandat, för inte har det då skett något på den fronten såvitt jag vet... Kan inte förstå att det ska vara så svårt faktiskt, det är vara att begära in poängutdrag från den som pluggat under de omständigheterna och voíla så har man svaret om personen ifråga studerat i den omfattningen som krävs (=heltid)...