fredag 6 november 2009

Tvåbarnschocken som uteblev

Idag på BVC läste jag en föräldratidning, den handlade om tvåbarnschocken. Mammorna i väntrummet talade om tvåbarnschocken. BVC-Maria frågade om vi hade fått nån tvåbarnschock. Alla verkar tala om den där tvåbarnschocken.

Ärligt talat så fattar jag inte vad den innebär. Att man sover mindre? Får mer och göra? Att man måste göra två saker samtidigt hela tiden? Eller vad fasiken är det alla tvåbarnsföräldrar gnäller så förbannat om?

Jag har både hämtat och lämnat på dagis, nattat och handlat själv med båda barnen. Det är inte svårare än vad det var med ett barn. Men kanske är vi fortfarande i mjukstartsstadiet, vad vet jag? Snart kanske Lovisa får trotspsykbryt samtidigt som Nils får århundradets kolik och Kalle och jag börjar bråka så att alla grannar tar sitt pick och pack och flyttar. Då får vi ju kåken för oss själva iallafall. Det gäller att se det positivt.

8 kommentarer:

Malinka sa...

Om den kommer, kommer den senare. Minns inte riktigt när, men det var en dag när jag försökte laga mat och hålla den stora vaken och inte gråtande, och den lilla hade dragit sig upp mot mina ben och klängande skrek "mammamammamammamammamammamamma", och det var en halvtimme kvar innan maken skulle komma hem.

♥ ♥ ♥ bambi - gravid igen! ♥ ♥ ♥ sa...

Åh, jag hoppas verkligen att den där tvåbarnschocken är en myt...

Anonym sa...

Själv var jag ju fortfarande i själva "barn" chocken när tvåan kom så jag blev nog inte mer chockad än då storasystern föddes 1.5 år tidigare. Fortfarande i chock kan jag säga:-)

Sigrid sa...

Jag tror att det helt och hållet handlar om inställning. Jag fick ingen enbarnschock, alla gnäller om att allt blev SÅÅÅÅÅ annorlunda när de fick barn och att det inte ALLS var som de tänkt sig. För mig var det inte alls så.

Jag tror knappast att jag kommer att få någon tvåbarnschock heller.

Fru Myhr sa...

Den kan faktiskt utebli helt och hållet, min tvåa fyllde ett härom veckan och jag har ännu inte märkt ett skvatt! :-)

Toves sa...

Men det här låter lovande hörrni!

Åsa sa...

Ja verkligen. Jag har aldrig ens hört talas om tvåbarnschock och har heller aldrig haft en. Det är ju bara mysigt.
Men däremot tror jag att jag skulle få en trebarnschock om det skulle bli en till ;) Det räcker med två barn tycker jag...

Fina sa...

Min tvåa är 18 månader nu och tja - såklart är det mer att göra med två en med ett barn - men chock? Nä. Tar man det bara lite lugnt så!