söndag 8 november 2009

Vårdguiden har brutit ihop

Och snart gör jag det också. Nils har farit i golvet och hur inkompetent det än var av mig som morsa så borde det finnas gränser för hur illa Vårdguidens växel får fungera. Första gången meddelas jag en väntetid på 15 minuter. Efter 22 kopplas jag ut i tomma intet. Andra gången kan jag inte knappa in vad jag vill för det valet kommer inte. Tredje och fjärde gången får jag en märklig upptagetton. Femte gången meddelas jag en väntetid på två minuter. Det är nu 11 minuter sedan.

Om de någonsin svarar så ska de få veta att de lever.

Update 23.20
Det är inte bara vårdguiden som bryter ihop utan hela den svenska vården. Administrativt sett. Erfarenheterna är desamma gång efter annan. Den administrativa biten är undermålig, vården är underbar. Naturligtvis är det bättre än tvärtom men ändå, det är anmärkningsvärt.

Det allra viktigaste är ändå att Nils mår helt bra. Han är genomklämd och röntgad och jag kommer aldrig mer att lägga ifrån mig honom på någon högre höjd.

9 kommentarer:

Ingela sa...

skriker han? Då ska det inte vara ngn större risk för hjärnskaning eller så, har jag för mig att de sa när min systerson fått en törn...

Västergötskan sa...

Det händer nog det flesta föräldrar nån gång (tyvärr), men det är säkert ingen fara.

Föll han högt ifrån?
Är du riktigt orolig, testa att ringa akuten annars.

freja sa...

åh nej! hoppas allt går bra med Nils!

och usch, jag avskyr Vårdguiden. dom och försäkringskassan.. nej, och Arbetsförmedlingen står högst upp på min "jag-avskyr-lista".

har du kunnat prata med någon där ännu?

kram

Bodil sa...

Klen tröst, men det är sådant som händer! Hoppas att både du och Nils mår bra. Kram!

Cec sa...

Hur har det gått?
Vi träffade Snorri inatt.

Kram!

Toves sa...

Nils mår alltså helt bra, jättskönt. Tack för omtanke! Det var ett ganska högt fall och Vårdguiden sa att vi skulle åka in.

Lund sa...

Skönt att Nils mår bra! Har tänkt på er.

fröken Elin sa...

Skönt att sonen mår bra, vilket fint namn ni har gett honom förresten. Jag håller helt med dig om det knasiga administrativa med svenska vården. Jag blev för några år sen riktigt sjuk ute på den indiska landsbygden och jag fick hjälp betydligt snabbare än jag någonsin skulle fått i Sverige. När vi förklarade det svenska sjukvårdssystemet och dess ineffektivitet för indierna såg de ut som frågetecken, att fixa vård för 9 miljoner måste väl vara en enkel saK?

Toves sa...

Lund
Tack, va gulligt av dig!

Elin
Haha, härligt av indierna!