måndag 7 december 2009

Det pips i mammabuskarna

Häromdagen gick jag förbi ett mysigt lunchhak/café på Hantverkargatan och tänkte att jag skulle gå dit och äta nån dag. Sen såg jag skylten om att barnvagnar inte var välkomna. Blev lite besviken initialt men tänkte att det har andra fördelar.

Vet dock att det pips från mammabuskarna (och pappabuskarna) när restaurangägare gör såhär. Jag piper inte. Jag förstår dem faktiskt hur diskriminerande det än må vara. Så länge det finns andra ställen där jag är välkommen med mitt barn så är det ok. Jag vill också kunna sitta i lugn och ro utan barnskrik ibland, både nu och i framtiden.

Tycker du att det är ok att förbjuda barn/barnvagnar på vissa ställen?

11 kommentarer:

Ting sa...

Jag tycker faktiskt att det är okej.
Grymt skönt att slippa ungar när man väl har barnvakt själv och vill gå ut och koppla av.

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Nej jag tycker inte att man ska diskriminera någon. Om man vill slippa barn finns det naturliga caféer och resturanger att vända sig till, trånga, dyra...ja du vet.

Känns helt befängt att säga att inte svarta, inte rullatorer, inga norrlänningar, inga Sverige demokrater, inga handikappade får vistas i den här lokalen. Störs man så finns det, som sagt, ställen där det sällan är barn och barnvagnar. Bara att tänka på hur det ser ut i lokalen så vet man. Mycket space= barn. Bollhav/lekhörna= barn

Toves sa...

Jag tycker att ni har lika rätt båda två. Var bloggare har sin poäng så att säga. Vad svårt det blev nu, jag är kluven.

Men Magda, barnvagnsmaffian har jävligt starkt fäste i hufvudstaden, kanske är det lugnare hos dig? Jag står nog fast vid min ursprungliga åsikt. Tror jag. Vackel, vackel.

Sus Klurar sa...

Men det skulle ju inte fungera att ALLA lattemorsor tar med sina barnvagnar in överallt.
Men får vagnen plats är det väl inget hinder?

Emma (Tri) sa...

Jag kan förstå vagnförbudet, särskilt på de ställen där det verkligen inte finns plats. Men på caféer MED plats kan jag tycka att de åtminstone kan tillåta barnvagn utom rusningstid. Har suttit på halvtomma caféer med mycket gott om plats och barnvagnsförbud.

Förbud mot BARN är däremot helt galet. Jag har bara råkat ut för att ett barn skrikit under ett restaurangbesök (dvs. någon annans barn). Vid sådana tillfällen är det givetvis föräldrarnas uppgift att ta hänsyn till både barnet och övriga gäster och gå ut (vilket dessa inte gjorde - DET var störande efter 20 minuter med vrålskrik). Men varför ska inte ett lugnt och tyst barn få vara med på ett café eller restaurang? Förstår faktiskt inte... Men så har jag aldrig stört mig på förekomsten av barn i sig heller :)...

Emma (Tri) sa...

Vill tillägga att ibland när jag läser om vuxna som stör sig på mammor/pappor med barn (ex. i kommentarerna under Alex Schulmans inlägg) får jag känslan av att de bestämt sig för att barn är irriterande och mammor/pappor är hänsynslösa och därför "letar fel". Det är som om de, när de ser att det sitter föräldrar med barn i ett hörn av ett café iakttar familjen tills dess att barnet piper till eller råkar förorsaka att ett glas mjölk välts ut e.d. Därefter har dessa människor "fått vatten på sin kvarn" och kan INTYGA att småbarn minsann gapar och skriker och härjar när de är ute bland folk och att föräldrarna inte har ngn koll...

Jag kan också bli irriterad om jag går bakom ett gäng barnvagnsinnehavare och inte kan komma förbi, men jag blir också irriterad om jag går bakom ett gäng med fjortisar som gå i breedd (vanligt) eller affärsmän, opch som inte hör mitt "ursäkta". Vet att jag inte alltid själv märkt när någon vill komma förbi mig även om jag försöker vara uppmärksam :).

Toves sa...

Jo Emma, du har som så ofta rätt rätt. Ett lugnt barn som inte stör gör ju inget. Puckade päron däremot som inte går ut med alltför ljudliga barn borde förbjudas.

Sus har också rätt. Om barnvagnen inte är ljudlig alltså!

Yenny sa...

Men spelar det nån roll om det är ett barn som väsnas på ett café eller om det är en vuxen? Vuxna kan ju oxå vara rätt störande men dom har minsann inget förbud. Visst kan jag tycka det är lite störande med barn som skriker och barnvagnsmaffior som går 4 på rad. Men det är väl inte värre än ett gäng ungdomar/pensionärer/vuxna/djur...

Toves sa...

Sant. Vi förbjuder folk som väsnas på fel plats istället! Det kan väl inte många vara emot?

Ting sa...

Jag tycker vi stänger alla jävla restauranger och caféer.
Alternativt förbjuder både vuxna och barn.

Toves sa...

Ting
Deal!