onsdag 2 december 2009

Långt från Kungsholmen

Plötsligt är inte bara tv där utan hela min omvärld - aprilmorsor, bloggare och Facebookpolare. Alla vägar verkar bära till Ullared. Men var ligger stället? Och vad är det för namn egentligen? Vem är Ulla? Och vart red hon? Mystiken tätnar.

6 kommentarer:

Västergötskan sa...

Det är många som red i de trakterna. På väg till Ullared för några veckor sen, passerade vi minst ett tiotal andra skyltar med XXX-red namn. :-D

Emma sa...

det konstigaste är att butiken som alla vill åka till heter gekås och sen har stället döpts om den till ullared..hmm..som att man skulle säga göteborg om liseberg!

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Jag vet inte Tove! Tror det är ett ställe där alla vill vara. I hemlighet. Det ligger ganska långt bort. Men man kan campa utanför. Och männen kan dricka öl i en sportbar.

fröken Elin sa...

Självklart kan jag ge dig en bra beskrivning på var det ligger. ;-)
För det första ligger det inte i Småland, som du skrev i min blogg, utan i Halland.
"Ullared ligger cirka 30 km nordost om Falkenberg vid länsväg 154 och lika långt öster om Varberg vid länsväg 153", allt enligt Wikiedpedia.
Dessutom har de en karta till stället på sina kassar! Vet du vad, om du mejlar din adress till jagochbonden@live.se så ska jag minsann skicka en sån kasse till dig! Det blir något att glänsa med på NK! ;-)

Toves sa...

fröken Elin
Ska vi byta påsar med varann? Du får en NK (eller H&M...) och jag får Gekås?!

Fanny sa...

Jag bor i Ullared och vet precis hur det ligger till. Företaget heter Gekås - Ullared. Varför det heter Gekås är från han som startade gekås, Göran Karlsson. Ullared är bara namnet på orten. :P