lördag 26 december 2009

Syskonkärlek

De framtida medlemmarna i Kiss?

Det är härligt att se hur en kommunikation börjar växa fram mellan Lovisa och Nils. I början var hon väldigt försiktig med honom, nästan avvaktande. Ganska snabbt började hon hjälpa till vid blöjbyten och stoppa in nappen när han tappade den. De försiktiga klapparna blev sen till kramar, pussar på pannan och "näsande". Nu skiner Nils ofta upp när han ser sin storasyster och nyss lekte de för första gången. De låg i soffan och tittade på varandra och skrattade. Plötsligt räckte Lovisa ut tungan och efter en liten stund gjorde Nils likadant. Så höll de på fram och tillbaka en stund innan jag kom och avbröt med kameran.

Jag har själv inga syskon och blir helt varm i magen av att se hur mycket de redan verkar tycka om varandra. Det ska bli spännande att följa hur deras relation utvecklar sig och förändras genom åren. Jag antar att det kommer bli gråt och tandagnisslan emellanåt men en sak är säker - de kommer alltid att ha varandra.

8 kommentarer:

Lina sa...

Det lär bli slagsmål& skrik oxå .. :-) försök att spara minnet av dom här fina stunderna för att stå ut längre fram. Jag håller på att försöka ladda upp ett lager oxå. hoppas det funkar. ;-) Men visst är det spännande m syskon relationen som växer fram.. fina dom är dina små förresten. gott nytt år!

Ting sa...

Det är fantastiskt med syskon.

Klara sa...

Vackraste syskonbarnen! :)

Malinka sa...

Den där syskonkärleken ... För ett ensambarn är den alldeles fantastiskt att se.

Jessica sa...

Vad du och Lovisa är lika varandra på bilden! Trodde faktiskt, för en kort sekund att det var du ;-)

Och kärleken, den kärleken. Hoppas innerligt att mina barn ska ha samma relation som jag har med mina syskon.

Tänkte bara sa...

underbart att se. Hur gammal är storasyster?

Toves sa...

Tack för fina kommentarer! Lovisa fyller 4 om några månader.

Camillas lockar sa...

Och där har vi anledningen till att barn ska ha syskon!

/Den lockiga, som önskar syskon till Peo