tisdag 12 januari 2010

Mitt andra extraknäck


Jag är en superbra backseatdriver när jag åker buss. Håller koll på att chaufförerna tänder lilla lampan på trafikljusen så att de ska slå om fortare och så. Igår missade en chaufför att köra på bussarnas signal och stannade istället vid bilisternas rödljus medan jag förhindrade en mindre hjärtattack.

Sen stör jag mig på de chaufförer som aldrig kommer iväg utan bara väntar in folk som kommer springande. När jag själv kommer springande och blir ifrånkörd är det däremot helt andra tongångar. Funderar alltid på om jag skulle vara ifrånkörartypen eller väntainallatypen om jag var busschaufför. Jag lär aldrig få veta men gissar att det helt skulle bero på min dagsform.

Vilken typ skulle du vara?

6 kommentarer:

Janna sa...

Haha, jag tänkte faktiskt på just exakt det idag. Min tanke var att jag i alla fall inte skulle vara en busschaufför som kör ifrån pensionärer som kämpar i snön för att hinna med bussen.

Sus sa...

Jag låter dem sköta sitt jobb.
Och jag hoppas på att sova en stund.

Men nu åker jag tunnelbana dåra.

Västergötskan sa...

Som den extrema tidspasserska jag är, skulle jag garanterat köra efter tidtabellen på sekunden. Ingen tid i världen att vänta på nån alltså! :-D

Lotta sa...

Jag tror nog jag skulle vara den som stänger dörrarna när tiden är inne att åka. Men det beror nog på .. typ väder och vad det är för människor som springer efter bussen.

Fast vem är då jag att avgöra vem jag ska stanna för? Pensionärer och föräldrar med barnvagn är ju inte alltid de som ska få special treatment ..

Nä nu blev det jobbigt helt plötsligt :D

Ingela sa...

jag visste inte ens att bussarna hade en signal för trafikljusen. Tänk vad man lär sig här hos dig =)

Kajsa sa...

Svårt fråga. Stanna i evighet kan man ju inte, då blir ju bara fler lidande och sura. Beror också på var man kör bussen. Om det är helg och jag kör långt ute på Lovön t ex och det är 40 min till nästa buss, då skulle jag vänta på alla. I stan skulle jag nog vara lite kallsinnigare.