lördag 6 februari 2010

Lovisa 46 månader

Snart fyller Lovisa fyra och tiden går som vanligt fort, här kommer en liten sammanfattning till framtiden. Just nu är favoritaktiviteten pyssel i alla dess former. Hon ritar, klipper, klistrar, tejpar, glittrar, degar, slår in och designar allt som kommer i hennes väg. Låtsaskompisarna Madicken, Lisabeth och Linna följer henne när det passar men viktigast av alla är ändå Nils som hon har varit väldigt fin med sen dag ett.

Bokstäver har hon sysslat med ett tag med varierande framgång men nu kan hon alla och kan skriva ett gäng, företrädesvis l, o, v, i, s och a. Hon kan plötsligt skilja siffror från bokstäver men kan bara skriva nummer 4. Hon hoppar över de trista veckodagarna men rabblar felfritt onsdag-söndag. Den här veckan har hon gått runt och berättat att det är nytt år - februari.

Förutom att hon inte kan uttala r ordentligt så pratar hon i princip felfritt. De söta uttrycken blir färre. Vi har nyligen sagt hejdå till långkörare som försäkta istället för ursäkta och ville du skulle ha istället för skulle du vilja ha. I utbyte blir de härliga resonemangen allt fler, det är underbart att lyssna på henne.

Jag har alltid tyckt att det har varit lätt att vara mamma till Lovisa men från jul till ganska nyligen så har vi haft den hittills tuffaste perioden. Hennes humör har åkt berg-och-dalbana och hon har testat oss nonstop. Nu har det lugnat sig en aning men oavsett humör så älskar jag att vara hennes mamma!

6 kommentarer:

Stina sa...

En synnerligen alldeles sund reaktion på att få syskon. Större än vad man kan tro för små treåringar att få syskon.

Ketchupmamman sa...

"Försäkta" har mina ungar just börjat med. Tydligen hemskt trendigt att säga på dagis när man fiser. Fiser man hemma har jag lärt dem säga "men åh, typiskt pappa".

http://www.improveme.se/veronique sa...

Just nu har jag "Veronique tipsar" på min blogg! Ta en titt och se om du hittar något användbart! :)

Anonym sa...

Har du lagt ner????

Toves sa...

Nix, har inte lagt ner men har ingen blogglust just nu. Den återkommer tids nog I guess!

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Tur att du är i livet iaf!