fredag 5 mars 2010

Miss Rålis och konvergensteorin

Konvergensteorin innebär att de som var snygga som unga dalar i utseende medan de som var fula blir snyggare med åren. Vid en viss given tidpunkt möts de. Jag hörde nog till den första gruppen när det begav sig. Nu har jag två ungar innan 30 och ingen hel akademisk examen (än). Det är bara jobbet på fabriken som saknas.

Vid ett eventuellt skoljubileum får jag helt enkelt leva på klassfestsyndromet. Alltså att vid en klassfest sätts konvergensteorin ur spel och folk återfår sina gamla roller.

Hur är det med konvergensteorin? Blir du snyggare eller fulare med åren?

(Och visst finns det andra typer av konvergensteorier som inte är från "Solsidan" men det är andra historier.)

9 kommentarer:

Monica sa...

SNYGGARE!

Monica sa...

Snyggare!

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

HA! Jag kollade också "Solsidan" och funderade på det där! Jag var.... äh! Jag vill inte berätta! Men jag är nöjd.

Fyra nyanser av rosa sa...

Status Quo - vad det nu innebär :-)

Kram

Stefanie Kasper sa...

Jag blir snyggare.

Min sambo säger att jag var ful när jag var liten. Jag har försökt att hitta bilder som ska få honom att ändra sig, men det har inte gått bra alls. Han säger att jag blivit snyggare och snyggare med åren och blir snyggare och snyggare för var dag som går. Känns positivt.

Jag håller dock inte med om att jag var ful. Visst finns det sötare småbarn, men jag hade min charm!

Jenny sa...

Jag var ursöt som barn, en ful tonåring och nu är jag väl en vanlig 30-taggare. Typ. Kanske lite fulare ;)

Roligt att du är tillbaka lite.

Fredrik sa...

Jag är som en djävla ful o snygg-jojo.

Lotta sa...

Världens sötaste unge var jag, som tonåring var jag väl rätt populär, men nu kan jag känna att jag inte har samma känsla när jag tittar mig själv i spegeln ..

Vet inte om det är barnen som satt sina spår eller känslan att jag inte nått mina mål? Är ändå 30 snart och sitter fortfarande som nån j-a assistent på ett företag.

Men jag är glad ändå :)

Ellen sa...

Jag blir snyggare och snyggare, men det säger inte så mycket eftersom utgångspunkten inte var mycket att hurra för. Jag var den tråkiga plugghästen som hade några få vänner, och jag är väl fortfarande samma grå mus tror jag.

Därför har jag beslutat mig för att inte gå på återträffen. What's the point om man inte kan glänsa med sitt nya jag? ;-)