lördag 28 augusti 2010

Det är inte mina gener

En ovanlig syn

I vilken ålder började ni läsa böcker för era barn? Jag har för mig att vi började med Lovisa när hon var rätt liten, kanske sex månader. Minns att hon brukade sitta stilla och titta på bilderna. Nils däremot är omöjlig att läsa för. Han tar boken, äter boken, slickar på boken, klappar boken, tar ett bett av min tumme som håller boken, kastar boken, gömmer boken och börjar göra annat mitt i de mest rafflande sekvenserna av "Tittut Miffy".

Är pojken ointellektuell?

3 kommentarer:

Sus sa...

ADHD?

Förlåt. Nä, pojkar är senare med allt. T.om att sitta stilla.

Camilla sa...

Vet inte om jag instämmer med Sus..jag har en pojke som är riktigt tidig på de flesta områden :) Nils har ju bara valt sitt sätt att upptäcka böcker på.

Men jag skulle ju besvara din fråga och inget annat. Jag började jättetidigt med böcker. Hade Babyns första bok från Go'boken som var en hit redan vid 2-3 månders ålder. Det var väl kul glo på färgerna i boken och slippa den beiga tapeten ett tag skulle jag tro :)

Västgötskan sa...

Du behöver säkerligen inte vara orolig. Jag har börjat läsa för mina pojkar vid ca 1 års ålder, för innan dessa kändes det som att de bara skulle göra som Nils... :-)

Men annars kanske du kan köpa lite baby-böcker där det är MENINGEN att man ska bita, känna m.m.