söndag 26 september 2010

Noll respekt för hundägare


Tidigare i veckan var jag ute och joggade. Sprang precis och funderade på hur ofta hundar förpestar min joggingrunda på olika sätt. Som på beställning dök en överblonderad kärring med två okopplade kamphundar upp framför mig. Jag började gå medan jag funderade på hur jag skulle tackla det hela. I samma veva klev hundarna upp på en bänk (läs: ställde skitiga tassar på människobänk). När jag närmade mig frågade jag vänligt om kärringen kunde hålla i hundarna medan jag passerade. Hon bara glodde på mig så jag tänkte att hon inte förstod svenska och sa "eller är de väldigt lugna?". Då bräker hon med sin vidriga röda Marlbororöst "Ame, de står ju på bänken!!!". Jag säger att det inte spelar nån roll för jag är hundrädd. Vad tror ni satkärringen bräker ur sig då?

"Ame, du kanske inte ska vara ute och jogga om du är så himla hundrädd!!!" Då skrek jag "håll käften kärring" samtidigt som jag pekade finger och spurtade därifrån av rädsla att hon skulle bussa bestarna på mig.

Senare samma eftermiddag rullade jag barnvagnen i hundskit så att jag fick stå och manuellt ta bort det från hjulen innan jag kunde köra in vagnen hemma.

Det är synd men inte konstigt att man tappar respekten för alla hundägare när vissa beter sig som idioter!

11 kommentarer:

stort och smått sa...

Jag hatar också när det kommer lösspringande hundar i motionsspåret. Jag tror inte att det är tillåtet faktiskt, att inte ha hunden kopplad...

Åsa Hellberg sa...

Respektlösa hundägare riskerar troligtvis dessutom att ha de farligaste hundarna, eftersom ledarskapet visst ska var oerhört vikigt.
Ett ledarskap utan respekt för andra är dömt att misslyckas.
Jag är också oerhört rädd och håller mig därför tyvärr på asfalt...

Den Anonyma sa...

Trist att fittiga surkärringar orkar bete sig på det sättet! Och så jävla surt att de inte har respekt för de som är hundrädda. "Men min hund är SÅÅÅ snäll!" Ja, men JAG är jävligt rädd... Bra sagt av dig. Jag funderar ofta på var jag ska måtta in sparken när jag möter en hund - om den skulle anfalla, alltså...

Sus sa...

Jag hatar att gå ut med Minstingens hund och möta okopplade hundar. I dag när jag följde med dem till tåget gick vi förbi en kamphund. Hans husse satt och krökade på en bänk...Tack gode gud var det en snäll hund och skällde inte ens. Men jag blir alltid skitnödig.

Bajset plockar jag upp.
Så klart.

annelie sa...

Jag hatar hundar. Fy.

Kajsa sa...

Usch, gillar inte hundar alls. Och gillar inte att det finns så många hundägare som tycker synd om en för att man är hundrädd eller inte gillar hundar. Jag har inget problem med att inte ha hundar i mitt liv, jag tycker det är skönt, så håll era dumma hundar borta från mig och mina barn!

Chrissan sa...

Även om jag inte är hundrädd så är det läskigt att möta okopplade hundar.
Och vadå på bänken?
På 2 sekunder kan de sitta fast med tänderna i ens hals liksom.

jeanette sa...

Men fyy fan.. Jag är skithundrädd och har blivit attackerad av en hund när jag cyklade engång.. Blir så j-vla sne när folk har sina hundrar lösa. Det är sällan jag blir arg men på sånt blir jag skitsne..Tycker att du gjorde så rätt, jag hade aldrig vågat ;-)

Fredrik sa...

Åh va skönt, en själsfrände...stavas det så?
Jag är inte hundrädd men jag HAATAAAR!!!! när dom inte kopplar sina hundar, vafan är problemet liksom. Jag vill inte att din hund ska hälsa på mig och nej jag tycker inte att det är gulligt!
Kram på dig Tove:)

Toves sa...

Verkar som om jag inte är ensam om att inte gilla lösa hundar. Tack för alla kommentarer!

Bunny sa...

Vad är egentligen en "kamphund"?

http://katidis.wordpress.com/2010/09/28/vad-ar-egentligen-en-kamphund/

Mvh