söndag 19 september 2010

Världens senaste bröllopsmiddag

Middagen var en sen bröllopspresent från mina föräldrar och min förhandsgissning slog in - den intogs på Operakällaren. Menyn var samma som vid kronprinsessbröllopet och både maten och servicen var av toppklass. Vi satt i ett eget rum som dessutom är historisk mark. Det var nämligen precis där jag tog mina första steg i augusti 1981. Allt man gör ska man göra med klass, det insåg jag tidigt.

En kul anekdot är att kronprinsessparet har den goda smaken att ha samma favoriträtt som vi - oxfilé med potatisgratäng och bearnaisesås. Det ville inte monsieur Catenacci laga så han gjorde om det lite till den rätt som syns nedan.

Vi fick även en mycket trevlig bröllopspresent, mer om den blir det våren 2011.

Jag glömde kameran tyvärr så mobilen fick göra jobbet.

Övre delen av menyn

Då kör vi!

En del av en av förrätterna

Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grönärtssoppa med Kalixlöjrom. Pust!

Kalvytterfilé från Stenhammar gård med rostad schalottenlökcrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjankokta morötter i vitkål och dragonsky. Dubbelpust!

Brudparet

Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad

Pappa i det historiska hörnrummet

Stora matsalen


Bye bye Opis!

6 kommentarer:

Lisa sa...

Shit vad nice!! :)

Nu är man ju nyfiken på presenten! En resa månne?

Kram!

Z sa...

Jag kan bara hålla med! Menyn är underbar! Men jag är ju laktosintolerant så jag fick lite annorlunda käk... Tex till efterätt fick jag moussen men med många färska jordgubbar och smultron. Men hela menyn var super!

Madlar sa...

Mmm, guldkant i vardagen, det behöver vi alla.

finafrun sa...

Mmmm dregglar ;) hade gärna smakat!

hanna sa...

Damn, såg sjukt gott ut!

Åsa Hellberg sa...

Man borde verkligen gifta sig...