lördag 16 oktober 2010

Sover barnen i er säng?

Lovisa har fått sova i vår säng genom åren, inte permanent men i perioder har hon kommit in varje natt och som undantag har vi låtit henne somna där. Nils däremot har inte sovit i vår säng en enda natt, det har liksom varit upptaget. Jag kan faktiskt drömma om att ha den där lilla varma snusande bebisen hos mig för jag kommer aldrig mer att ha nån liten bebis.

Låter ni barnen sova i er säng?

7 kommentarer:

Sus sa...

Skulle inte tro att min 15-åringen eller 17-åring skulle vilja det även om jag bad och bönade.

Ting sa...

Vår äldsta sov ganska länge hos oss.
Men de två andra har sovit i sina egna sängar.

Johanna sa...

Har han aldrig uttryckt att han vill sova hos er heller? Det är väl på ett sätt bra! Då känner han ju sig trygg!

stort och smått sa...

Vi har aldrig låtit våra sova i vår säng. Inte sen jag slutade amma för hundra år sen. Elakt kanske, men jag kunde inte sova bra med barn i sängen, och fick inte jag sömn var jag en elak mamma med noll tålamod.
Barnen har aldrig klagat på det heller. Har de kommit för att få tröst har de fått ligga kvar en stund, men sen har jag gått med dem till sina sängar igen.

Nu tar vi igen det! När maken är borta får barnen turas om att sova i hans säng. Jättemysigt!

Potatishäxan sa...

Jadå. Det ingick inte i vår plan men planen sket sig. Lillebror som är 4,5 har inte sovit en hel natt i sin säng sen han var 8 månader. Och innan dess hade han inte sovit en enda natt i vår :). Han har inte ens en riktig säng för han vägrar sova där. Vi tycker det är rätt mysigt trots trängseln. Ärtan är sju år och kommer för det mesta in under natten. Men då får hon ligga på madrass på golvet för det är olidligt med 4 pers plus hund på 160 cm! Fast när pappa jobbar kväll/natt så är det han som sover på sitt kontor och jag och barnen ihop :)

Jenny sa...

Stora ungen har sovit i egen säng sen hon var 4 månader. Med undantag för sjukdomsperioder. Hon vaknar i princip aldrig på natten.

Lillkillen är ju knappt tre månader och har sovit i egen säng typ två gånger. Nattkäk vetu! Men åh vad mysigt det är att sova med sina barn, jag tycker verkligen det...

Kajsa sa...

Båda sov ganska länge i vår säng innan de flyttade ur (L ca 1 år, S 2 år) och båda har i princip valt att flytta ur själva. Sen de flyttade kommer de aldrig in i vår säng. L har aldrig kommit till oss på nätterna, först hade hon ju egen säng i vårt rum så då fanns väl inte det behovet. Nu har båda flyttat in i eget rum och inte ens när de är ledsna vill de lägga sig i vår, vilket är lite tråkigt ibland.