torsdag 4 november 2010

Surt bröd

Snart kreverar jag av allt surdegsbröd som fullkomligt har tagit över den här stan. Varje kvarter med självaktning har ett surdegsbageri och det sega brödet verkar numera vara de enda socialt accepterade kolhydraterna. De riktigt trendiga bakar såklart sitt bröd själva och talar om sina degklumpar som om de vore deras bebisar. Alla lunchrestauranger med självaktning har surdeg till maten och jag undrar hur länge till det över huvud taget kommer gå att få tag på vanligt bröd i stan?

Jag hatar surdegsbröd!!!

12 kommentarer:

Alexandra sa...

hahaha. ja med. torrt och segt. hoppas på ny brödtrend snart. :-)

P.E. King sa...

Förutom surdegsbröd har jag svårt för en del andra konstigheter, till exempel så kallade "fibrer" som sägs vara hälsosamma, typ cellulosa (skal från säd, bark och rentav malt träflis). Vore skönt med ett trendbrott snart, helst innan jag börjar råma som en ko. ;)

P.E. King sa...

"smakar skit redan i munnen" :P

Johanna sa...

Jag nojjade lite ett tag med kolhydrater, men nu bryr jag mig inte. Dock svullnar min mage så fort jag äter bröd och pasta nu :-0

absolutjohan sa...

Inte ens franskt surdegsbröd a la Levain?

Lotta sa...

Jag älskar surdegsbröd, men det är för att jag älskar allt som har med bröd o mackor att göra. Min första romantiska middag med A var varma mackor haha ..

Men tycker som du att det börjar gå lite väl långt nu med surdeg precis överallt!

Tanten sa...

Jag och alla mina tantvänninor älskar surdegsbröd!

/Tanten

4U2! sa...

Älskar nybakade baguetter.

Madlar sa...

Men du kan inte på fullaste allvar vilja äta Skogaholmslimpa eller rostfranska i storpack? Med hushållsost på kanske? ;)

Potatishäxan sa...

Surdegsbröd är säkert snart ute igen. Nu ska vi väl börja göra egen korv eller nåt istället.

Emma (Tri) sa...

Jag älskar smörgåsar - om brödet är det rätta. Surdegsbröd och annat surt och salt bröd med massa fibrer och frön i är sjukt gott. Jag tycker INTE om typ skogaholmslimpa, lingongrova och annat sött och svampigt bröd. Det går i nödfall (dvs. det kommer inte upp igen) men om det är det enda som finns hemma äter jag hellre ngt annat. M a o: hoppas trenden håller i sig :)...

Tove Kungsholmen sa...

Va? Jag trodde alla älskade surdeg förutom jag!

Madlar
Jo, jag gillar båda! Men ost äter jag inte av ngn sort.

Potatishäxan
Haha, det vore ju askul om alla innerstadspretton stod och gjorde korv!