söndag 30 januari 2011

Innerstadshipsters med rena händer

Just nu på gästtoan

Att ha en dyr tvål på handfatskanten är lika obligatoriskt för dagens innerstadshipsters som latte och sushi var på 90-talet. Glöm Palmolive, Bliw och Barnängen, det ska stå Savon de Marseille, Molton Brown eller L'occitane på tvålen numera. Jag har sakta men säkert också gått i tvålfällan och pumpar dagligen ut en rejäl slant på familjens handtvättning. Funderar på om jag kanske ska ställa fram en snåltvål till Kalle och barnen bara?

Har ni också gått i tvålfällan eller kör ni snåltvål?

13 kommentarer:

Jessica - bymom.se sa...

När flaskan är slut är det ju bara att fylla med fultvål? Det gör jag, fast det kanske är fusk? ;-)

Madlar sa...

Fin eller fultvål har väl ingen betydelse? Ska ju bara rengöra grisiga fingrar. Nej, jag lägger hellre slantarna på något roligare....typ en ny vårtröja till mig själv.

MammaCita sa...

Definitivt i tvålfällan men har slutat köpa själv. Istället står den som ständigt alternativ på önskelistan och efter jul har jag till och med byggt upp ett litet lager.

Z sa...

Visste inte ens om att det finns en tvåfälla tackochlov. Men så bor jag också söder om söder.

Lina sa...

Fick fintvålen savon de Marseille i morsdagspresent nu när den tog slut fyllde jag på med "fultvål". :-D
Men varför ha dom på toa. jag har den i köket!

Sus sa...

Tvålfälla?
Euroshopper, 9:90.
Möjligtvis Dove ibland.

Kajsa sa...

Jag pendlar mellan Björk&Berries, som jag älskar men inte alltid orkar ta mig tid att köpa, och Bliws små snygga designade förpackningar. :) Men den lilla Bliwförpackningen fyller jag ibland med annan tvål, men då ofta ekologisk refill eftersom det tilltalar mig som person. Gillar inte varken Savon de Marseilles eller Molton Browns förpackningar, så dem köper jag aldrig.

Johanna sa...

Jag kör fintvål, och ska numera testa findiskmedel.. Passade på att klicka hem ett med lavendel och mint när jag beställde lite saker ifrån Bagaren och Kocken. Jag har försökt att lägga band på mina snobberier sen jag flyttade hemifrån, det går sådär..

hanna sa...

Jag kör Bliws designertvålar. De är så himla fina!

Ting sa...

Jag älskar Dove.
Den doftar tvål.
Har inte funderat så mycket på tvålfällan.
Nu kommer jag bergis att göra det.

Jenny sa...

Tvålfällan hello! Har precis fyllt på förrådet, men köper refillförpackningarna från savon de m så blir det inte så fasansfullt dyrt. Molton är egentligen favoriten men där går ju halva föräldrapengen...

Fredrik sa...

Vi har fintvålar för det mesta men bara hårda för vi är så mjuka mot miljön;)

Anonym sa...

herregud... Savon De Marseille är likt Barnängens tvålar i Frankrike, alltså inget dyrt eller lyxigt, utan en gammal tradition från Sydfrankrike. Men ni hipsters är värsta trendnördarna och ni skapar en lyx när lyxen inte finns. Fransmännen skrattar åt era "toabesöksalstrar"