torsdag 24 februari 2011

Lovisa, snart 5 år


Lovisa har under de senaste månaderna börjat köra en massa "barnklassiker": hon härmas, säger till oss varje gång vi svär, berättar Bellmanhistorier och igår kväll kom den här gamla klassikern i Lovisaversion:

"Det var två tomater som var ute och gick. Den ena blev...köver...körd...överkörd och blev platt som en pannkaka. Och så var den platt som en pannkaka och då sa den andra:
kom nu ketchup."

I början när hon berättade roliga historier blev hon stött om man skrattade, jag tror inte att hon hade fattat poängen riktigt. Nu däremot blir hon lite purken om man inte river av ett hejdundrande asgarv. Men det gör man nästan per automatik, för hon är så söt och nöjd varje gång hon har berättat en ny historia.

Generellt så blir hon bara roligare och roligare att vara med för varje dag som går. Alla historier, funderingar och kommentarer berikar verkligen min tillvaro. Dessutom upplever jag henne som harmonisk, positiv och kramig just nu. Jag får så otroligt mycket tillbaka av henne på ett sätt jag inte riktigt har upplevt tidigare. Det är verkligen en fröjd att få vara hennes mamma!

Och det är väl lika bra att passa på att njuta. Det sägs ju att 5-årsåldern ofta är väldigt harmonisk medan 6-årsåldern brukar kallas för lilla puberteten...

6 kommentarer:

Lotta sa...

Har samma sak hemma, min femåring är sådär underbar så man bara vill krama sönder honom ..

Så nu njuter jag till fullo!

Däremot, 1½-åringen, henne är det livat om nu ..

Åsa Hellberg sa...

Åh, fem är härligt.

Sex var lite mer osäkert. Titta i spegeln och tycka att man är ful och så. Jämföra sig med de som fick flest pussar när det var pussjakt i sexårs...
Snygg var man först vid 8 och fram til 12, sedan var det kört igen.

16 är också harmoni som tusan, i alla fall här.

Sus sa...

Hon är ju så fin!

Anna sa...

jag skriver under på alla punkter och njuuuuuter verkligen av Alice just nu.
bästa åldern!

Potatishäxan sa...

Åh ja, den ljuva femårsflickan. Min blev en pubertal gaphals när hon fyllde sex och nu 1,5 år senare är det nog på väg att ordna upp sig. Så länge lillebror håller sig i skinnet. Och han fyller snart fem och är har blivit rätt stöddig tyvärr.

Cec sa...

Underbar bild!