tisdag 18 oktober 2011

Vad heter din blogg? Och varför?

Min heter ju Toves och det kräver väl ingen närmare förklaring. Snova däremot, det var mitt smeknamn i högstadiet och det kom sen av en slump att bli mitt "internetnamn". Snova uttalas med kort o precis som Tove och inte Snåva som många tror. Viktigt det där. När jag kommenterar står det oftast Tove Kungsholmen och det kommer från att det varje dag är ett gäng som Googlar sig hit på det viset.

Varför heter din blogg som den gör?

11 kommentarer:

Lina sa...

Jag satt vaken vid datorn mitt i natten hööög gravid m 2:a barnet & sömnlös. Tröttnat på familjeliv. Mest troll, sex-surfare & "vet bättre än dig, vad du än säger"-mammor där nattetid. Ingen trevlig stämning.
Tänkte att jag har ju inget bättre för mig så nu startar jag den där bloggen som flera vänner bett mig göra.
Så va det det där med namn... Heter ju Lina. Men det va inte ledigt så det blev Lina-helt enkelt... Och det är sådan jag är. Jag är jag, inget speciellt utan bara jag-helt enkelt. //Lina

Monica sa...

Om jag hade någon så skulle den heta i Monicas trädgård!

Nipe sa...

En liten plats i etern: hm, bra fråga. Jag var väl lite blygsam när jag satt där och fnulade på namn.

Ting sa...

Tingeling var mitt nick på nätet i flera år.
Sedan blev det förkortat till Ting.
Inte konstigare än så. :)

Chrissan sa...

Tja Chrissan - that's me säger väl det hela.
Chrissan har jag ibland kallats genom åren, inte dagligdags, men minns speciellt av min mormor. Blev mitt nick på nätet när jag började hänga här.

Elin - Bondmora sa...

Mitt första alias på nätet var fröken Elin, men sen ville jag inte förknippas med min yrkesroll i bloggvärlden. Bloggen heter "Jag och Bonden", för det är ju oss den handlar om. Numera använder jag mig av Elin - Bondmora som alias, men tror jag byter det till bondensfru efter bröllopet. Det är ju det samma som min bloggadress, som egentligen skapades för att göra ironi över "Bonde söker fru". Numera har jag en kopia på blogspot..(men jag var först!)

Jenny sa...

Åh blä. Mitt ständiga gissel. Klutt bara för att dottern kallades så i magen och tanken var bara att ha en plats på nätet för info och bilder till de som inte bodde i Sverige eller nära oss. Sen blev det en blogg på riktigt och jag vill SÅ gärna ha ett annat namn men jag är för ointresserad av hela grejen för att byta. Men ändå kan jag inte bara lägga ner bloggen heller.

Hej, jag heter Jenny och är född i vågens tecken. Märks det?

Sus sa...

Sus klurar hette den från början. Sen tyckte jag att det lät bajsnödigt så jag kortade ner det till Sus.

Inte som i Sus och Dus utan som förkortning av Susanne.

Plättlätt.

Z sa...

Jag heter Zoila. Och det jag skriver kommer från huvudet på just mig. Därför blev det I huvudet på Zoila.

Tove Kungsholmen sa...

Vilka normala namn alla har på sina bloggar. Bra bloggar har ni allihopa men det vore kul med nån som hade nåt galet namn...

Singelmamman sa...

Inget galet namn, bara en ren och skär förklaring; Singelmamman. Jag är det.