söndag 11 december 2011

Okej att vara gift men...

Det finns ju par som har ett gemensamt bankkonto och inga egna. Så finns det de som har gemensam mail. Jag tycker att båda de företeelserna är ganska märkliga för även om jag gillar min man så vill jag ha ett eget liv.

Nyss såg jag en ny sån där gemensamhetsföreteelse - gemensamt Facebookkonto. Seriöst, de delar väl tandtråd också.

9 kommentarer:

Västgötskan sa...

Gemensam mail och facebook har vi INTE, däremot gemensamma bankkonton faktiskt. Men vi är inte gifta heller, så det räknas väl inte? :-D

stort och smått sa...

Men visst blir man väl siameser när man gifter sig? Eller? Min man sitter i alla fall klistrad vid min sida! Eller inte!

Chrissan sa...

Vi delar definitivt inte mejl eller FB-konto,men däremot bankkonto. (och det trots att det är jag som leder inkomstligan i vår familj)
Vill inte ha det som min farmor och farfar eller vissa i vår bekantskapskrets att dela kvitton liks på öret. ;)

Nipe sa...

Öh, vi har både gemensamt konto och mailadress. Eller inte riktigt heller: vi har gemensamma pengar, men varsitt lönekonto, sen flyttas det lite hejvilt mellan kontona beroende på vem som behöver pengarna just nu. Mailadressen är gemensam av den anledningen att det bara fanns det valet när vi skaffade första datorn och mail. Numera har vi givetvis egna mailkonton också, men oftast används det gemensamma för det är det som alla vänner kan, det är liksom väl inarbetat. Facebookkonto skulle jag aldrig dela, verkar ju en smula siamesiskt. Så summasummarum, vi delar mkt av praktiska skäl, men jag ser liksom inte riktigt att det skulle betyda att jag inte har ett eget liv?

Tove Kungsholmen sa...

Men har ni alltså bara ett enda gemensamt konto och inga egna?

Vi har ett gemensamt konto och så har vi egna också. Gemensamt bankkonto that is. ;)

Tove Kungsholmen sa...

Nipe
Vi skrev samtidigt. Ni har ju egna också, då räknas det inte. Som det står i inlägget "gemensamt konto och inga egna".

Bondens Fru sa...

Eget bankkonto (och ett gemensamt), egen mejl och egen facebookprofil. Men så har jag bara varit gift i två veckor.. ;-)

Bondens Fru sa...

En sak till, har du sett något gift par som har en gemensam blogg?

Nipe sa...

No offence taken :)