tisdag 20 december 2011

Vad heter du i mellannamn?

Jag har upptäckt att många, främst män har roliga mellannamn. Själv har jag begåvats med det inte så spexiga mellannamnet Maria. Lovisa fick heller inga kul mellannamn men Nils heter Agaton, det är iallafall lite gulligt.

Nu är det väl mest kvinnor som läser den här bloggen men ändå - vad heter du i mellannamn?12 kommentarer:

Hökis sa...

Det spexiga släktnamnet Kristina

Gafflan sa...

Det franskklingande Jean men uttalas Jeen (tänk Drutten o Gen(a)).

Jenny sa...

Jag heter bara Jenny. Våra barn har heller inga mellannamn. Tycker inte de fyller nåt syfte och så är det lite spexigt eftersom det är så ovanligt.

Fröken Finemang sa...

jag heter Rebecca i mellannamn, inte jätte rockigt, men jag tycker det är et FINT namn.

men sambo har det spexiga namnet anders, efter sin far.

Anna . P sa...

Louise, eftersom farmor ville att jag skulle heta det efter pappas farmor... Själv e jag måttligt förtjust i det eftersom pappas farmor även hette Anna... Hade ju varit kul att få nått eget namn iaf, inte bara en rak kopia av pappas farmor som jag aldrig träffade!

Klankis sa...

Viktoria - efter farfar som hette Viktor.

Nipe sa...

Maria, är det här också.

Bondens Fru sa...

Jag heter Elna Maria i mellannamn. Elna (som visade sig vara en dialektform på mitt tilltalsnamn Elin) efter farmor, Maria är ett släktnamn som de flesta flickor i min släkt bär. Bonden heter Nelesh, det är hans indiska namn.

Jag vet en som heter God i mellannamn. Hans mamma var djupt religiös :-)

Nina sa...

Jag döptes till Maria i andranamn. Sen tog jag släktnamnet Linnéa och hade alltså två mellannamn. Sen gifte jag mig och tyckte att fem namn var lite stökigt så då fick Maria gå och nu heter jag alltså bara Linnéa i andranamn. Förra året blev jag arg på min man för att han inte grattade mig på namnsdagen. Då påminde han mig om att jag inte heter det (Maria) längre. Ops!

Ceciliah sa...

Jag hette Gunilla Cecilia Elisabet med Cecilia som tilltalsnamn... vilket aldrig blev rätt och till slut tröttnade jag. Tog bort Gunilla men eftersom det kom i från min farmors mor som jag gillade väldigt mycket tog jag ett av hennes andra namn. Så nu heter jag Cecilia Elmina Elisabeth.
Min dotter, Mathile, fick en namn som hon är ensam om i sverige om att stava som hon gör och det finns bara en enda till med samma uttal vad vi vet i sverige. Därför fick hon mitt tilltalsnamn som andra namn. Sonen heter Melvin Lillebror Theofrond. Lillebror bestämde storasyster eftersom hon haft en bebisdocka som hon släpat runt på när hon var liten som hon döpt till just Lillebror och Theofrond från makens morfar. Coolt och lite eget. Hade jag fått välja hade han nog hetat Theofrond i tilltalsnamn men det gick inte maken med på :-)

Sus sa...

Eva-Karin. Skitfult. Jag har piffat upp det till Ewa-Carin...

Barnes pappa heter Agathon i mellannamn och min morfar hette Nils =)

Tove Kungsholmen sa...

Vad mycket roliga och fin namn ni har! Ceciliahs son vinner lätt ovanlighetsligan och Sus barns pappa och hennes morfar vinner ballhetsligan!