tisdag 30 augusti 2011

Att slaska champagne

En perfekt slaskning av en magnum Pol Roger

Efter fenomen som vaskning och traskning kommer nu slaskning. Det är en mer modest form av de två tidigare som går ut på att man spiller ut en del av flaskan och dricker upp resten.

söndag 28 augusti 2011

Finfin fulkultur

Jag vet att det är nära nu men jag orkar inte vänta längre, jag börjar känna en panisk längtan efter tv-hösten. Jag vet inte ens vad den har i sitt sköte men jag hoppas på en massa finfin fulkultur.

Nyss såg jag Landet runt och ikväll ska jag se Agenda. Jag gillar sånt också men ingen ekonomisk kris i världen kan mäta sig med Ensamma mammor från Säffle som söker kärleken på en regnig camping.

Vad ska du se på tv i höst?

lördag 27 augusti 2011

Nils 22 månader

Skillad frisör bjöd på klubba

* Pratar mer för varje dag, nu kommer fina treordsmeningar blandat med långa utläggningar som ingen förstår
* Är nyklippt för andra gången i livet
* Favoritprylen är Fisher Pricegaraget
* Är för första gången någonsin liten i maten
* Har lärt sig trampa på trehjulingen och klarar springcykeln bra
* Älskar sedan länge att dammsuga, skura, damma, torka och dona
* Kallar sig själv bäbis istället för Nils i alla lägen, både när man frågar vad han heter och när han vill ha något, "bäbis maka bäpple" = Nils vill smaka äpple

fredag 26 augusti 2011

Om våndan med snigelpost

Jag borde ha levererat det själv istället

Att skicka saker med vanlig post är ju skitläskigt. Man kan inte kolla i utkorgen eller skickatmappen om det ligger där. Man får ingen delivery failure om det kommer fel. Man får ingen bekräftelse på att det är mottaget. Kort sagt, man vet inte ett skit om vad som händer med brevet efter att det glidit ner i lådan.

Ungefär då kommer dessutom katastroftankarna: Tänk om nån spränger lådan och snor posten? Eller om brevbäraren tappar just mitt brev? Och så kommer man kommer på att man har skrivit adressen med tusch och tänk om det ösregnar och postsäcken är trasig och brevet blir blött och texten flyter ut och blir oläslig...

torsdag 25 augusti 2011

Det låter lite som en sekt

Nån som känner sig som Fredrikas framtid?

tisdag 23 augusti 2011

En dag på Skansen

Strax efter att kortet togs åt Nils upp sin biljett

Jag kom inte upp på den stora...

Bästa grejen tyckte Nils


Bästa grejen tyckte Lovisa

måndag 22 augusti 2011

Att checka in på Facebook

Jag tänker på det här med var man checkar in på Facebook och hur det visar vem man vill vara. Ställen som gäller om man vill vara het är Sturehof, Riche och Arlanda (utrikes då). Överdrivet avslappnade checkar istället in på Willys, T-centralen och andra ocreddiga ställen. Samtidigt kanske det kan vara minst lika genomtänkt som att checka in på Sturehof? Jag vet inte.

Jag checkar mest in på gymet, vad säger det om mig? Att jag är en skrytapa som vill visa hur duktig jag är?
Var checkar ni in?

söndag 21 augusti 2011

Aha-upplevelse

Give me 15?

Vid 31 års ålder kom jag plötsligt på att five i "Give me five" syftar på handens fem fingrar. Mitt liv fungerade bra även utan denna kunskap men kanske blir det ännu bättre nu?

fredag 19 augusti 2011

Echo echo

Här ekar det. Först hade jag för roligt för att blogga och sen var jag för stressad för att blogga. Inläggsfrekvensen går alltså nedåt oavsett humör men jag är för konservativ för att bara sluta med något jag har gjort i snart fem år.

Imorgon ska jag vara toastmaster på ett stort bröllop så om jag aldrig skriver mer är det bara för att jag dog nervositetsdöden. Annars hörs ni säkert av mig någon gång.

tisdag 9 augusti 2011

Hur Kungsholmen har påverkat mitt liv

Vi är tillbaka i stan. På gott och ont. Härligt och vemodigt på samma gång.

Jag tänker ibland på hur det hade varit om jag hade vuxit upp någon annanstans än på Kungsholmen. På landsbygden till exempel. Jag får för mig att jag då hade varit en helt annan person med ett annat tempo och andra värderingar. Det där sista behöver ju inte alls stämma men jag hade antagligen inte fått akut stresspåslag av folk som står på fel sida i rulltrappan.

Häromdagen började jag fundera över hur annorlunda mitt liv hade varit även om jag hade vuxit upp på Söder eller Östermalm. Alla mina närmaste vänner träffade jag i grundskolan så de hade inte funnits i mitt liv. Jag hade säkerligen heller inte varit gift med Kalle. Därmed hade Lovisa och Nils inte funnits. Tanken svindlar på ett ganska obehagligt sätt.

Hur har du präglats av platsen där du växte upp?

söndag 7 augusti 2011

Hört i Vingåker

Vingåkersbo 1: - Nu är de mycke' Stockholmare här du!
Vingåkersbo2: - Hur vet du de'?
V1: - Di parkerar ju så nära di andra bilarna utanför ICA.
V2: - Ja, di gillar ju å trängas...

tisdag 2 augusti 2011

Jag är sned


Kan det vara rosédrickandet som är orsaken?

Jag har hört att de som är riktigt vackra ofta har helt symmetriska ansiktshalvor. Jag har aldrig aspirerat på att vara speciellt symmetrisk och det är ett bra tag sen jag ansåg mig kvala in bland de riktigt vackra. Ändå blev jag förvånad när jag plötsligt upptäckte hur oerhört assymetriska mina ansiktshalvor är. Den vänstra är tämligen diskret medan den högra är i klass med Kolahalvön.

måndag 1 augusti 2011

Bruksorten goes Sällskapsresan


Det var visst nån som tyckte att badplatsen behövde hottas upp