onsdag 25 januari 2012

Om elaka bloggkommentarer

Förr var det en människa som kallade sig Fina som brukade skriva kommentarer till mina inlägg. De var sådär indirekt otrevliga och implicerade att jag var en oengagerad mamma, lat, för rik, narcissistisk och en del annat. Fina, om du läser det här ska du vet att du alltid är välkommen tillbaka!

För ärligt talat, är det inte lite trist med bloggar där alla kommentarer går ut på att smöra för skribenten? (Menar absolut inte att ni andra som kommenterar här är smörisar, men människor som Fina som ger bloggandet lite edge).


Får du mycket bitska kommentarer? Vad tycker du om dem?

9 kommentarer:

Ting sa...

Jag betackar mig för elaka, insinuanta kommentarer faktiskt.
Blir ledsen och hakar upp mig det negativa.
Jag vill inte heller ha smörkommentarer.
Men normala.
Vanlig kommunikation.
Jag försöker vara likadan när jag själv kommenterar hos andra.

Sus sa...

Om jag skriver ngt för att väcka debatt så är det kul med bitska kommentarer. alla kan ju inte tycka lika som mig.

Men jag har bara fått ett par elaka kommentarer under årens lopp.

Jag antar att jag får ta det och brukar tänka att det är avundsjuka människor.

Ceciliah sa...

Jag har fått någon lite elak kommentar men inget farligt. Mer ifrågasättande än elak kanske? Men nä, jag vill faktiskt varken ha smör eller elakhet. Jag säger som Ting, vanlig kommunikation känns bäst.

stort och smått sa...

Hellre trevliga kommentarer än tråkiga. Mig smörar nog ingen för tror jag. Finns inget att vinna på det. Jag utgår ifrån att mina trevliga läsare är genuint trevliga och gulliga :))

Malla sa...

jag säger som Sus ungefär.
Men ibland får jag en del kommentarer som är lite oschyssta som jag tyvärr tar åt mig av..
Men ibland vill jag ju ha reaktioner, jag vill inte att alla ska hålla med mig när jag skriver att jag tycker ngt är skit, tycker inte ngn annan att det är skit så fine! :)

Jempa sa...

Jag klarar VERKLIGEN inte bitska kommentarer.

En gång var den en person som missförstod ett inlägg jag skrivit och trodde att jag var jäkligt ytlig på riktigt. Då blev jag helt knäckt och ville typ sluta blogga. :)

Så be gentle with me.

Miss F sa...

Vad fan menar du? Vill du ha bitskt så kan jag ge dig bitskt ;)
Nä, allvarligt. Min blogg är ju pytteliten (ca 70 läsare) och dom som läser kommenterar typ aldrig. Det är du ocn någon till som gör det. Vore kul med fler kommentarer, både bitska och obitska!

Bondens fru sa...

Jag har fått två bitska kommentarer under hela min bloggtid, precis som Miss F så har jag en liten blogg.
De kommentarerna jag fick handlade om att jag hade alla psykiska sjukdomar som fanns och att jag borde dödas i en råttfälla. Det var nämligen det mitt inlägg handlade om, en döing i en råttfälla. Fast döingen var en mus...inte en bloggerska. Det gapskrattade jag åt.

Däremot valde jag att ta bort bloggen från min facebooksida. Mina fb-vänner fattade sällan min ironi och en och annan vass gliring gjorde mig ledsen. Jag vill nämligen vara omtyckt av alla. Dumt men svårt att komma ifrån.

Nipe sa...

Nä, tror det hänt en gång eller så, men å andra sidan så är jag alldeles för mesig i min blogg och skriver sällan saker som provocerar.