fredag 20 januari 2012

Stora beslut

Jag skriver ibland "stora beslut" här när det gäller skitsaker. Då är det på skoj. Nu är det på allvar. Jag har tre stora beslut att ta på kort tid:

1. Vad ska jag skriva examensarbete om? Här står ett bra alternativ med en stor nackdel och väger mot ett sämre alternativ med en stor fördel.

2. Ska jag försöka bli Friskisledare eller ej?

3. Vilken förskoleklass ska vi välja åt Lovisa? Ungefär samma förutsättningar för valet som de i punkt ett.

8 kommentarer:

Sus sa...

1. Ta det braiga alternativet.
2. Nej, du får inget betalt och tar för mkt tid.
3. Var har hon sina vänner? Eller är det dags att "byta" ut dem?

Malinka sa...

Jag har bara åsikt om 3 och det är att såvida det närmaste alternativet (eller det mest lättillgängliga, vilket kanske inte är samma sak) inte är känt för att vara dåligt, ta det.

Och tänk på att det beror på en massa faktorer om man enkelt kommer in på förstahandsvalet eller ej, och de valda skolornas popularitet är en viktig, t.o.m. kanske viktigaste. Vet inte hur läget är i era hoods men i Vasastan gäller att det finns tre MEGApopulära skolor och två normala. Så om man vill komma in på en av de MEGApopulära måste man nästan undantagslöst sätta de andra två MEGApopulära på andra och tredje plats. Oavsett om man tycker de är vettiga alternativ för eller ej. Sätter man någon av de normala skolorna hamnar man allra mest troligt där.

Västgötskan sa...

Svårt att säga när man som utomstående inte vet vilka för- och nackdelar är...? Men förstår att det är ett svårt val.

Vad gäller friskisledare. Klart du ska bli! Eller? Du älskar väl att träna? Och du verkar vara en tjej som tar för sig. :-)

Åsa Hellberg sa...

Jag håller med. Närmaste bästa förskola vinner.

Åsa sa...

Ojoj, ja fråga ett...ingen aning?
Fråga 2: jaa bli det, gratis träning :)
Fråga 3: jag tror man kan slita sitt hår på en sån fråga, men sök mycke information, prata med andra päron.
Kram Åsa

Ceciliah sa...

På fråga ett och tre är det omöjligt att svara. Gå på magkänslan. På fråga två svarar jag - Om du har tiden och lusten, ja! Bra friskisledare är alltid välkomna!

Miss F sa...

Jag svara på fråga 2:
Ja! Det är det absolut bästa jag har gjort. Sen behöver man ju inte bli fullt så engagerad som jag är. Om du blir antagen, leder du kanske pass 1-2 ggr/vecka, inte för mycket tid tror jag, då du redan tränar så mycket. Betalt? Gratis träning, utbildningsdagar, en liten slant per pass, som blir några tusen i slutet av terminen.

Tove Kungsholmen sa...

Tack, ni är otroligt snälla som skriver så engagerade svar! Ska läsa och reflektera noga ikväll.

Redigerade nya stycken i inlägget och då blev det som om jag publicerade det nu. Dumt.