onsdag 15 februari 2012

Har ni städhjälp?

På 80-talet var det så fult att ha städerska att man ljög för sina närmaste vänner ifall man hade det. Numera finns det inte en innerstadshipster som vågar erkänna att han städar själv. Ingen vill ju framstå som nån himla låginkomsttagare.

Vi står precis i begrepp att lämna det ångest- och bråkträsk städningen utgör. Tror det kan vara värt det.


Har ni städhjälp? 

18 kommentarer:

Shamrock sa...

Kul att du tittade in hos mig. Jag har inte nu men har haft när ungarna var små (det var värt det)

Gafflan sa...

Lag är låginkomstagare...

Gafflan sa...

Jag ska det vara.

Sus sa...

Vi har råd med städhjälp men det tar 30 min att städa våra 56 kvm =)

Hade jag småbarn och större lya skulle det vara värt det!

Lisa sa...

Det som jag känner är tråkigast och mest tidskrävande är plocket, och det kan man ju inte ta in hjälp till direkt.. Sen är F skeptisk till att släppa in folk och städa upp efter oss, jag har ändå försökt flera gånger.. ;) Nu verkar det som att jag eventuellt kan få igenom ett fönsterputsabonnemang (4 ggr/år) - ett steg på vägen.. ;)

Återkom gärna med hur det funkar för er! Kanske kan få mer argument.. ;)

Singelmamman sa...

Så fort jag får en spänn över när alla andra räkningar och maten är betald för månaden blir det städhjälp. Och jag skulle aldrig skämmas för det!

Chrissan sa...

Jag vill ha. Inte maken aka städnazin.;)

mammaxtre sa...

Städhjälp vore något det. Tror faktiskt att jag tänker tanken om att anlita städhjälp varje dag :-)

Men det där med att ha främlingar hemma, bland ens egna grejer....nja. Jag tänker vidare :-)

Ha det gott

JonasMM sa...

Yes, jag vi har städhjälp.
Visst det kostar lite men det är värt varje krona.

Mindre stress som i sin tur leder till mindre bråk och tjafs.

Just do it!

Ceciliah sa...

Ja det har jag och det är det bästa jag lagt penagar på! 5 timmar varannan vecka. Hon dammar, dammsuger, torkar golv, städar kök och badrum och byter sängkläder om jag lägger fram. Absolut värt varenda krona!

Malla sa...

vi skulle ha råd men jag tycker verkligen att städning är en av de mest överskattade aktiviterna folk sysslar med. Folk har bara alldeles för mkt skit och då blir det skräpigt. Man behöver fan inte dammtorka varje vecka. Dammsuga hall och kök gör man ju av bara farten och skura kan man göra när lusten faller på.
Vi har det fint och bortplockat hemma med lite skit i hörnen så jag tycker det skulle vara helt ovärt att satsa pengar på en städerska.
Tilläggas bör väl att jag inte är en hemmamama som går omkring och plockar hela dagarna, vi jobbar heltid båda två :)

Åsa sa...

Nä, städa vill jag allt göra själv!

UlleBulle sa...

Japp, vi har städerska. Det bästa. Det är ljuvligt.
Hon kommer varannan vecka. Det är rent och fint till helgen.
Väl investerade kronor.
Jag plockar och lägger tillbaka sakerna kvällen före. Vi har inte heller så stökigt och smutsigt till vardags, men det är ljuvligt att komma hem till såpa doftande hem med fluffiga mattor och piffade kuddar.
Hon är här 6 timmar varannan vecka och efter rut avdrag kostar hon drygt 1300 kr i månaden då....

Madlar sa...

Japp. En rejäl genomgång 1g/mån, värt varenda spänn som faktiskt inte är mer än ½ bensintank. Blir skitsur på "pig"debatten, att inte städa sin egen skit etc. Jag har torkat rumpor, svept lik, skyfflat blod o avföring o ingen har kallat mig piga eller tyckt synd om mig för att jag haft det jobbet. Reformen har fått bort den svarta marknaden o skapat massor av arbetstillfällen. Ett arbete är ett arbete o ska inte värderas eller klassificeras.

Miss F sa...

Nope, vi har det inte. Har dock haft hjälp några gånger med fönsterputsning. Städhjälp har jag haft när jag var gravid. Då var det guld värt. Nu vet jag inte om det är värt pengarna, vi bor större nu och har två trappor som måste städas. Fast nog funderar vi allt..Nä, måste kolla direkt vad det skulle kosta!

P sa...

Har haft. Gillade det inte. Var ju tvungen att städa innan städerskan kom. Plus att på ytan var allt glänsande, men lyfte man på soffkudden var det likadant som innan. Prata med henne gick inte heller. Hon förstod inte vad man sa. Eller oxå gjorde hon det, men ville inte förstå.

Anonym sa...

Japp! Bästa bästa.. Kommer aldrig skura toaletterna igen..

Lina sa...

Önskar vi hade.....