onsdag 1 februari 2012

Stänger du toalocket?


Alltid öppet

Har hört att en del tycker att det är äckligt att inte stänga locket efter sig på toa. Jag stänger aldrig. Förstår inte syftet annat än om man ska ha studsbollsfiesta i badrummet eller om man har en son som dricker toavatten och det har inte jag. Längre.

Jag fäller alltid ned ringen och spolar dock så no worries om min toakultur i övrigt.

Stänger du locket efter dig?

12 kommentarer:

Sus sa...

Alltid! Jag tycker det är ofräscht att komma in på en toa och liksom se ner i den.

det är ju inte alltid man ska "göra i från sig" när man går in där.

Klankis sa...

Jag stänger, alltid. Det skulle inte finnas ett lock om det var meningen att det skulle vara öppet.

Lisa sa...

Always. Även efter andra som missat det.. ;)

Jenny sa...

Stänger alltid INNAN spolning. Har fått nån tics på alla partiklar som cirkulerar runt i badrummet när man spolar med öppet lock. Yuk...

Nipe sa...

Stänger locket, men kanske inte alltid hemma. På jobbet är det nån karl som aldrig stänger locket och som kissar utan att torka sig. Urk. Ganska ofta är det ofta bromsspår i toan och locket öppet, det är inget som imponerar på mig...

Ting sa...

Jag stänger alltid locket.
Vad är annars poängen med att ha ett lock?

Västgötskan sa...

Säger som Jenny; stänger alltid INNAN jag spolar. Har hört att massa bakterier för LÅÅÅNGT upp i luften annars.. :-P

Ceciliah sa...

Jag är panikrädd efter att en fastighetsförvaltare talade om för mig att råttorna kan krypa upp ur toaletten (inte bara i villor, de kryper i systemen inne i stan, i lägenheterna också) så jag stänger alltid. Och har ett sånt där tungt mjukstängande lock eftersom jag också är allergisk mot onödiga ljud så som toalockssmällar....

Anonym sa...

Varför det finns ett lock? För att man ska kunna sitta där och borsta tänderna så klart!

Malinka sa...

Man ska stänga locket när man spolar eftersom det annars flyger omkring en massa otrevliga saker. Läste bara häromdagen en artikel om det (dagspress som refererar till studie) men hittar det inte nu.

Sedan kan man ju ha det öppet om man vill. Det vill inte jag, en gammal vana från när jag hade katter som gärna ville hoppa upp där.

Tove Kungsholmen sa...

Geez, inte en kotte som kör med "alltid öppet"!

Det där med bakterierna borde få mig på fall, jag ogillar bakterier och gillar vetenskap. Nu får båda dessa stå tillbaka bara, jag tänker obstinat skita (hehe) i att stänga.

Har dock börjat med ögontjäneri att stänga i skolan eftersom det alltid är nån som går in efter mig. Vill ju inte att de ska få veta hur äcklig jag är.

Fr.o.m. nu kommer jag börja föra statistik i huvudet över öppet/stängt på skola/jobb/hemma hos andra. Återkommer med resultat, ni är väl dying to know?

Gnatt!

Tove Kungsholmen sa...

Och förresten, om Nils överlevde several gallons of toavatten så ska jag nog klara lite bajspartiklar i luften.