måndag 23 juli 2012

Seven elevens yoghurtglass, nyttig?


Nu känner jag mig dum som inte har kollat fakta tidigare. Jag älskar Seven Elevens mjukglass och äter några om året. Minns särskilt en gång när jag jagade runt efter den på cykel i tre stadsdelar... Tidigare har jag alltid tänkt att den väl innehåller en massa konstgjort skit men att det får vara ok då och då. Ungefär som jag tänker med Cola light.

Idag bestämde jag mig för att ta reda på vad det var i den här magiska nästintill nyttiga glassen och visst, den innehåller aspartam och lite annat jox men inte bara det. Om du väljer en liten glass i bägare får du i dig 144 kcal, tar du den i strut istället så blir det nästan 200 kalorier. Alltså är det bättre att ta en hederlig Sandwich eller dylik glass. Dessutom marknadsförs Seven Elevens mjukglass som "sugar-free" och det är en sanning med modifikation, den innehåller fruktos och laktos som ju också är socker.

Ledsen om jag kraschade ert glassparty nu...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nyttig förstod jag att den inte var men trist att det är en massa tillsatser...

Anonym sa...

Jag har bestämt mig för att glass är onyttigt men gott. Jag unnar mig det goda någon enstaka gång och då njuter jag, njuter, njuter, njuter.

Anonym sa...

Bästa är ju hemmagjord glass.
(Uj vad jag lät hurtig nu)! Haha! Då vet man vad man får i den. :-)