fredag 30 november 2007

The real stuff


Många av aprilmorsorna har köpt Kånken Mini från Fjällräven till sina kids. Hade jag också tänkt göra tills jag hittade ngt mkt coolare på Tovemuseet: min egen Knatten från Fjällräven. Äkta 80-tal med namnlapp med min bardomsadress och Mullemärke, snett ditsytt av min ohändiga mor.

Frågan är nu: ska jag sprätta bort Mullemärket? Nej?

Satt hos L nu när hon skulle somna. Hon höll på och fluffade kudden och drog upp täcket precis som en vuxen, sött. I övrigt är hon en glad tjej som trivs på dagis och är ovanligt frisk (peppar, peppar). På utvecklingssamtalet på dagis nyligen så fick hon så mycket beröm att hennes mamma växte en meter. Minst. Enligt personalen har hon humor, är hjälpsam, trygg, självständig, go, glad, aktiv, kan vänta på sin tur, vill prova allt, imiterar osv. De sa också att hon var ovanligt aktiv utomhus för att vara så liten. Många bara står i en hög och fryser men L är inte stilla en sekund den otympliga overallen till trots. Det är min tjej det!

Liten ordlista (hon säger fler ord men här är ett urval):
tutta=tuttar
båå=båt
åh=sås
ba=banan
maa=mat och tomat
plä=äpple
bläblä=välling
mea=mera och vill ha (om mat)
ojda=oj då
isa/ita=L själv
momma=mormor
jacka=jacka
kåå=skål
pa=napp, pang, lampa, hoppa och panda

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så du hade en BARdom, det kan ju förklara en del ;-)
Ha det så gott på solsemestern!
kjamiz

Unknown sa...

Åh! Precis en sådan hade jag när jag var liten!!! Det hade jag totalt glömt bort. Nu blev jag alldeles nostalgisk...

Du ska inte sprätta bort märket. Den är ju kult!!!

Tove Kungsholmen sa...

Cec
Svårgissat! Tur att du inte skrev ut ditt namn iom att du drog en kjamiz på slutet. Jag vågar ej göra det såhär offentligt, folk kan tro att det är på allvar! ;)
Smujfkjamizaj (det är svårt att stava till, ungefär som BARdom)

Lillasysteryster
Märket blir kvar! Var är din rygga då? Alla päron använder iofs inte vinden till att endast lagra barnprylar som min pappa gjort...