fredag 28 december 2007

Svettigt värre

Träningen som jag sett fram emot hela veckan (get a life) var en liten besvikelse. Halvdålig ledare och halvdålig musik. Jag fick iaf göra något som jag velat göra ibland på träningen sedan typ 1992. Jag sa till en kille att han stank svett. Det var han som började vara störig varpå jag påpekade detta. Då sa han att jag var otrevlig. "Might be men du stinker ändå svett" svarade jag. Borde väl skämmas nu antar jag?

I vilket fall så fick han mig indirekt att inse att jag är starkare än jag tror. Inte så att jag slog ner honom men ändå. Börjar bli problem nu. Måste vid vissa moment lasta på så mkt vikter på stången att jag 1. Knappt orkar lyfta upp den på ryggen. 2. Får ont i ryggen/nacken där stången ligger. 3. Ibland knappt orkar hålla stången med själva händerna.

Vad göra? Måste ju finnas tekniker för detta. Det finns ett par tjejer som har mer tyngder än jag, får fråga dem. Om någon som läser har tips så shoot!

1 kommentar:

Karin sa...

Men gumman da! Skulle kalla detta för det typiska BP dilemat.. Du känner att du har mer att ge men handleder, underarmmar, ryggslut, nacke* (och teknik) osv pallar inte trycket. Du har tva val. Det första och det mest självklara valet e att inte lägga pa mer vikter förrens de sma muskelgrupperna e tillräckligt starka att klara detta, och att du pa sa sätt kan fortsätta hela passet igenom med en bra teknik (typ asviktigt). Sen har du val nr 2. Bli tyngdlyftssmart! Gör som de stora biffarna, använd hjälpmedel som stärker de svaga ställena. Typ handskar med handledsförstärkning o supergrepp, korsett, knästab osv.. kan inte lata bli o smale när jag ser dig framför mig med magnesium pa händerna o korsetten pa innersta halet, haha vilken brutta!!
*nacken e ocksa extra viktig att tänka pa, du kan ju som manga gör lägga handduken runt stangen under benböjar/utfalls-laten. Men det viktigaste e oavsett var du placerar stangen, lägg den inte för högt upp! lat den glida ner mot axlarna pa trapezius, där ligger den fint.
Jora skulle kunna fortsätta i all evighet känner jag! BP e ju min absoluta träningsform tillsammans med pw saklart!

Tack sjalv för att du finns förresten! Utan dig skulle vi säkert inte fatt ihop det i lördags, tack för att du e var eviga spindel i nätet!

Gros bisous et bonne année!!