tisdag 24 februari 2009

Måndagkvällarna räddade

Yes! Snart börjar "Spårlöst" på 4:an. På måndagar som är blanka på tv-fronten dessutom, kan ju inte bli bättre. Sist det gick krockade det med Efterlyst så det var snärjigt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag menar att regering inte räddar Saab just för att det är privat. Om de bidrar med pengar blir Saab statligt ägt vilket de styrande inte gillar. Vad jag menar är att dom förklär anledningen till varför de inte räddar företaget genom att påstå att det är för att spara skattepengar och det är inte den verkliga anledningen, enligt mig.

Dessutom tror jag absolut USA är ansvarig för MYCKET av skiten vi idag sitter i och deras press på Sverige i olika avseende påverkar definitivt Sveriges reaktioner på diverse situationer.

"Visst är det synd om människorna i Trollhättan men de får hitta nya jobb. Sånt här händer med företag på alla orter med jämna mellanrum. Skulle jag ha jobbat där skulle jag kanske ha tyckt att det var trist men som sagt, livet går vidare och det finns andra jobb för den med utbildning och/eller skärpa. Även i en lågkonjunktur."

Det är HÄR vi skiljer oss åt, jag skulle aldrig hävda att det är så här enkelt. Jag skulle aldrig påstå att dessa människor helt enkelt får rycka upp sig och skaffa nytt jobb. Jag vet bättre än så. Jag tror inte det handlar om endast olika politiska åsikter, jag tror det handlar om olika människosyn.

Vad du så snorkigt påpekar är irrelevanta åsikter tycker jag uppenbarligen inte är det. Då hade jag inte tagit upp dom. Därför är det väl onödigt att påpeka detta på så vis. Jag har en fullt fungerande hjärna fast jag inte håller med dig.

Klara sa...

Oj, aggressiv dam här under - tror minsann att snork-tove har retat upp henne. ;)

Ja, vi får se till så att han gör det om inte annat. Lördag ska jag eventuellt på kalas i Uppsala, men torsdag, fredag och söndag är jag helt utan planer. Fredagen den 13 kanske skulle passa bäst för lilla fröken Lovisa också?!

K sa...

Eller över. Blond.

Anonym sa...

Jo du är visst snorkig och låter som att du tror att du är överlägsen när du skriver till mig. Jag har egentligen inte mer att säga i denna diskussionen då jag inte tycker du bemöter mina argument med någon sorts respekt eller visar på att du ens begrundat dom.

Det enda jag vill hävda är att i min värld går inte ALLT ut på pengar. Även om jag förstår att ekonomi är livsviktigt för en stat och för att världen ska rulla känner jag att det finns undantag. Jag skulle aldrig kunna stå för att ha haft möjlighet att hjälpa ett sjunkande företag och därmed också deras anställda men valt att inte göra det. Jag skulle aldrig kunna titta in i dessa människors ögon och rättfärdigt förklara mitt agerande.

Jag säger inte att du har fel angående din fakta, dina ekonomiska uträkningar etc. Du har med all säkerhet rätt och för på väldigt många ställen ett bra argument. Men det fullkomligt lyser igenom din brist på empati och sympati för dessa människor. Jag säger detta med en förståelse för att jag inte sitter i en styrande position i Sverige (tacka gudarna för det) och har ingen aning om vad jag skulle göra om sånt tillfälle gavs. Jag kan dock hoppas att jag kommer ihåg hur det var att vara människa som tjänade fyrsiffrigt på en måndag, och som åt makaroner och korv sista veckan och som utbildade sig för att på något sätt bidra till Sveriges välfärd.

Det faktum att du ens skulle kalla mig kommunist visar hur svart på vitt du tycker detta är. Skrattretande. Men fan så mycket heller bli kallad kommunist än borgare, det är ett skällsord i min värld.

PS. Övertolkning av min åsikt om USA eller? jag sa väl för guds skull inte att jag inte skulle kunna tänka mig att semestra där, nu snackar vi irrelevanta påstående. Jag har BOTT där.

Anonym sa...

Varför så jävla svart på vitt? Fungerar ditt liv så, inga gråzoner? JA jag tycker Saab är ett undantag, vilken del av det har du inte fattat än? Nu tycker jag inte detta är varken givande eller roligt längre då jag gärna vill ha någons sorts respons på det jag säger mer än bara löjligt motargument för sakens skull. Jag lämnar det!