söndag 22 februari 2009

När lär sig barn klockan?

Lovisa somnade utan gnäll (okejrå, i soffan framför tv:n) klockan 18.30. Hur länge kan man lura i dem att det är läggdags långt före kl 20.00? Alltså, när måste man börja skruva fram klockan för att få en barnfri söndagkväll?

Själv lärde jag mig klockan sist i klassen, i mellanstadiet typ. Digitalklockan satt väl i gymnasiet. Är fortfarande lite lurigt med 15 och 17. Och allt på 40, alltså tjugo i.

I övrigt var jag bäst i klassen.

5 kommentarer:

Kajsa sa...

Är det någon poäng? Lägger vi Lydia tidigare så vaknar hon tidigare (nästan alltid) så det tycker vi inte är någon bra idé alls.

Toves sa...

För oss är det det. Lovisa sover så länge hon får helst så just en söndag är det bautapoäng så hon vaknar nån gång på må morgon.

Vi kör stenhårt nu på att hon får vara uppe senare fre och lör, då får vi sovmorgon lör o sön. På sön em går vi på gympa och hon får springa sig trött. Då somnar hon normal tid (idag tidigt på sön och är i fas igen till dagis. Vinnande koncept som alla i familjen gillar men funkar ju inte på alla såklart.

annelie sa...

Hehe, Nisse har just somnat; 21:40.
Alldeles föe sent enligt mig.

Vi övar f.ö klockan stenhårt här hemma, han har fått en väggklocka idag och har koll på hela timmar.

Toves sa...

annelie
Ooops, lite sent en söndag ja. Men vilka genier alla andras barn är! Lydia kan alla siffror och massa bokstäver och målar snyggare än jag. Nisse kan halva ABBAs repertoar och nästan klockan. Lovisa springer fort som bar tusan, hon är väldigt fysisk märker jag på gympan. Lika snabb och välkoordinerad som barn som är klart äldre. Hon brås på sin far och inte på sin (intelligenta) mor! ;)

annelie sa...

Nisse springer inte fort, han kom sist i dagisloppet. :D