söndag 8 mars 2009

En platt vardagspusselorganisation


Ser ynkligare ut än vad den är, IRL är den alldeles underbar

Vi har varit så duktiga idag. Skräprummet har sanerats, skrivbordet har grävts fram under all bråte, min byrå ser plötsligt ut som en byrå och en hylla med myspysiga värmeljus på har satts upp. Kort sagt så är skräprummet nu ett gästrum.

Därefter plockades varenda lös pinal bort från vardagsrummet.

Sen kom vi till köket. Luckorna har tvättats och alla skåp har rensats och torkats ur. Skåpet under diskbänken skulle vi kunna hyra ut månadsvis till nån liten typ för alla plastpåsar är nu borta.

Så långt är allt Kalles förtjänst. Min egen lilla städgubbe.

Därefter utfördes det verkliga stordådet. Sju tavlor spikades upp och därmed var tavelväggen som har varit på planeringsstadiet i 1,5 år uppe. Makalöst. Otroligt vackert och helt perfekt. Kanske behövs det fler tavlor men vi har inte fler.

Vem som spikade? Jag naturligtvis. Vi jobbar mycket med könsroller här hemma. Därför är det viktigt för oss att det är Kalle som städar och jag som spikar. För övrigt har vi en platt vardagspusselorganisation långt ifrån 50-talets hierarkiska hemmafrustruktur. Skatten på de hushållsnära tjänsterna drar vi av direkt på Lovisas veckopeng.

3 kommentarer:

Carolina sa...

Jösses, vad duktiga ni varit :)

Johanna sa...

Snyggt, I like! som jag har väntat och nu är projekt tavelvägg äntligen i hamn, Grattis! Kan du inte bjuda till med en bild på gästrummet oxå (nyfiken). Var nog bra att det inte blev vin i lördags för då hade ni nog inte haft denna fantastiska energi ;-)
Kram

Toves sa...

Johanna, ska bli!