söndag 8 mars 2009

Fel i vården

Det är mycket snack om fel i vården nu. Överläkaren som gav den lilla flickan på AS höga doser morfin m.m. bör enligt mig släppas ur häktet. Att döma av den info allmänheten har fått så kan jag inte se att han har gjort fel.

Kalla Fakta just nu berör mig mer. Det handlar om Mimmi som idag är ett vårdpaket, troligen på grund av en ansvarig överläkares nonchalanta beteende. Hon var en helt vanlig tjej, mamma och fru. Frisör med långt, vackert hår, aktiv och levnadsglad. Idag är hon ett stumt vårdpaket med spasmer och otvättat kortklippt hår. Hennes man och barn finns vid hennes sida och är övertygade om att hon hör dem. Det ska inte vara så. Hennes man och barn borde ha kunnat vara övertygade om att de lämnade henne i goda händer.

Det övergepp jag anser mig ha utsatts för inom den svenska vården bleknar. Jag repade mig ju. Jag sitter här idag, fullt fungerande med min fina familj vid min sida. Det är ett slitet uttryck men man ska vara så glad för det man har. Tack Kalle, Lovisa, mamma och pappa för att ni finns. Ni är allt för mig!

5 kommentarer:

Sanna sa...

Jag är en ganska ny läsare (älskar din blogg!) och har missat lite saker tydligen. Vad har du blivit utsatt för av vården? Blir lite nyfiken då jag sett en hel del felaktigheter i vården genom åren. tyvärr.

Toves sa...

Sanna
Tack, vad glad jag blir!

Angående vad jag blivit utsatt för i vården så vill jag inte berätta det nu. Någon dag ska jag berätta men troligen i något annat forum. Är inte mogen för det än dock så jag kanske inte borde ha skrivit så...

Sanna sa...

Ah, förlåt. Trodde du hade bloggat om det innan jag hittade hit!

Västergötskan sa...

Jag håller med. Fallet Mimmi är så hemskt! :-( Stackars familj, stackars Mimmi (om hon nu är helt vid medvetande och vet att hon aldrig mer kommer kunna göra något av det hon gjorde innan). Fy...

De hade även uppe det första fallet du nämner, på Agenda i 2:an igår. Det låter som att allt har gått rätt till, men att rättsväsendet inte har samma riktlinjer som sjukvården. Helt sjukt och synd om läkaren i så fall! (Som bara har gjort vad hon ska).

Toves sa...

V-göt
Nu har de släppt läkaren!

Sanna
Ingen fara alls!