fredag 6 mars 2009

En rosa, en blå och en grön?Lovisa och jag kollar Bolibompa. En pingvinfamilj bestående av en blå pappa, en rosa mamma och ett grönt barn syns i rutan och vi piper över hur söta de är. Bestämmer mig för att upplysa Lovisa om att alla familjer inte behöver bestå av en blå, en rosa och en grön.

Berättar således att en del familjer bara har en pappa, en del bara har en mamma, en del har två pappor och en del har två mammor. "Mhmmm..." svarar L. Jag frågar om hon redan visste det. Då tittar hon ner i bordet och jag säger att hon nog inte visste det men att det gör ju inget. Då säger hon glatt "men nu vet jag!"

På hennes dagis finns mig veterligen inga homosexuella föräldrar och på den avdelning där hon går är inga av föräldraparen skilda. Åtminstone det senare kan man ju vara säker på att hon kommer att stöta på så småningom. Vi känner inga öppet homosexuella men jag hoppas att hon kommer att stöta på det tidigt så att det inte blir så konstigt som det var när jag växte upp. Första gången jag hörde talas om nån som var homosexuell var nog i mellanstadiet. Galet.

Bild från Tradera

1 kommentar:

K sa...

Lovisa kommer aldrig att bli fasterlös, inte förens jag dör iaf.

Jobbet är bara ett par timmar i veckan & lägenheten är bara till den 1a augusti, så inget är spikat om hösten än. :)

Men intervjun gick bra, men det ligger ju mycket i att man ska komma överens med familjen mer än med arbetsgivaren, även om jag & arbetsgivaren hade ett bra samtal. Men som sagt, några timmar i veckan blir det nog iaf.