torsdag 26 mars 2009

Tänt var det här

Jag ska tända varenda jäkla lampa på lördag kväll, inomuhus och utomhus. Robinson kombinerat med storskalig ljusterapi. Tror jag ska dra igång farmors gamla solarium också.

Stockholms stadshus är en copycat och ska köra tänt precis som jag. Eva Hamilton, moderat miljöborgarråd har vissa talfel men uttrycker ändå det hela bra. Varför delta i en manifestation som inte fyller någon som helst funktion för miljön? Viktigare att satsa på miljöarbete som ger resultat. Yvonne Ruwaida replikerar föga förvånande att ett upplyst stadhus visar på bristande intresse för miljöfrågor. Den rödgröna röran är som vanligt ute och cyklar.

Varde ljus!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men du är ju stört rolig! Ska nog ha tänt jag me!

Yvonne sa...

Det ena behöver ju inte utesluta det andra :)

Kajsa sa...

Haha, du är så härligt reaktionär. :D Men faktum är att man inte måste gilla Ruwaida för att stödja miljörörelsen (även om hon också skulle göra det menar jag). Jag tror inte manifestationen är tänkt som ett sätt att de facto spara någon el, utan som de flesta manifestationer är den till för att skapa uppmärksamhet, samling och engagemang för en fråga på största möjliga märkbara sätt. Kom igen nu Tove, våga delta i kollektivet. ;)

Toves sa...

Reaktionär! Det har jag aldrig blivit kallad förut men det är nog sant. Låter rätt snitsigt, kanske ngt att presentera sig som: "Hej, Tove, reaktionär". Jag förstår tanken bakom manifestationen men jag tycker precis som Hamilton att den är helt tandlös. Fast det ordet kom jag på nu, hon sa nog meningslös.

Och kollektivet, nejdu, ensam är stark1 Och på lördag även ljus.

Yvonne
Jo, det har du såklart rätt i men här blir det ljust trots allt.

Anonym
Ok, tack.

Anonym sa...

Oj Oj... vad tuff du är..
Grattis till din "mogenhet" ;-P


Att försöka motverka Earth Hour genom att tända flera lampor tycker jag bara visar på att man är dum i huvet.
Att strunta i Earth Hour är väl ok, bara man är medveten om syftet. Många verkar ha missuppfattat syftet som alltså inte är att minska elförbrukningen eller CO2 utsläppen i en timme, utan bara uppmärksamma världens ledare på att befolkningen vill och kan agera tillsammans mot miljöproblemen! :-)

Anonym sa...

Om du ska citera någon borde du kanske ta reda på vad dom heter!
Knappast Eva i alla fall!

liselotte sa...

Otroligt dumt måste jag säga. Detta är ju bara ett sätt för att få folk engagerade och när människor visar märker att de är delaktiga i något som halva jorden deltar i. Jo det kanske gör att folk gör långsiktiga förändringar i efterhand. Det är vad jag tror. Men att tänka att det inte gör någon skillnad är precis så de tänkte som inte gör större förändringar i sin vardag- just för att de inte tror att det gör någon skillnad !
Tack för mig

=)