fredag 6 mars 2009

Till alla gravida

Förra inlägget fick mig att halka in på alltombarn och det inspirerade till ett nytt inlägg. What else? Under min grvaiditet blev jag väldigt intresserad av kost och kostråd för gravida och det mesta av det jag lärde mig minns jag fortfarande.

Här, här och här kan du läsa lite självklarheter om graviditet, snacka om att slå in öppna dörrar. Här informerar en barnmorska på en välkänd Stockholmsklinik om kostråd för gravida. Självklart men inte desto mindre pinsamt har hon fel. Listeria (som kan finnas i gravad lax) dör inte vid nedfrysning. Läs vad som egentligen gäller här. Det är den enda tillförlitliga källan. Räkna alltid kallt med att din barnmorska inte vet ett skit. Gör hon det är det en bonus.

4 kommentarer:

Sarah sa...

du får gärna sno min idé med paint-bilder, på ett villkor, att du fortsätter hälsa på hos mig :-D
Nu ska jag kika vidare här inne hos dig.

Västergötskan sa...

Ännu ett klantigt "moove" av mig, som gravid. Jag åt gravad lax som en dåre (minst en gång varje dag) fram till V.8 då jag plötsligt märkte att min mens uteblev. Oops...!

Johanna sa...

Håller med dig Tove. Under min graviditet hade jag två olika barnmorskor som gav olika råd, hmmm. Ändå jobbade dem på samma arbetsplats.

Annelie sa...

Min barnmorska sa att Livsmedelsverket har ändrat sig och att man nu kan äta sushilaxen utan att vara orolig eftersom den varit fryst. Säg inte att hon har fel för då kommer jag att sörja ihjäl mig! ;-)