fredag 6 mars 2009

P e d o f i l b l o g g

Internet är bra men det finns riktigt mycket sjukt därute också. Det vet ju alla. Ändå blir jag chockad ibland. Via Lady Dahmers blogg (går ej att direktlänka inlägget) hamnade jag på en sådan som nämns i rubriken till det här inlägget. Jag vet naturligtvis inte om den är skriven av en äkta p e d o f i l som verkligen arbetar på förskola eller om den är skriven av någon som "bara" är psycho. Oavsett vilket så mår jag illa. Jävligt illa.

Det Lady Dahmer skriver om är intressant. Manlig personal i förskola/skola. Ämnet ligger nära mig iom att min sambo arbetar med barn. Han har genom åren varit på flera olika skolor och fritids och han har alltid blivit oerhört uppskattad av både vuxna och barn som jag har förstått det. Framförallt av barnen. Det märks på så många sätt. Han får hemmagjorda kort och presenter, det är barn som ringer till honom och vi kan inte ta en promenad på Kungsholmen utan att ett stort antal barn och/eller föräldrar hälsar glatt och vill stanna och snacka en stund. Att sen barnen ibland är ursnygga 18-åringa brudar som en gång var hans taniga fritidsbarn gör det hela ännu roligare.

Under min egen uppväxt var det den manliga personalen på fritids jag tydde mig mest till. I skolan fanns inga män förutom vaktmästaren Kent. När jag var ledsen eller orolig var det alltid Freddes knä jag satte mig i. Fredde var tuff men rättvis och skämtade nästan jämt. Han satte killarna på plats och fick tjejerna att sluta tramsa. Han fick alla barn att skratta så att de tjöt. Han var min fritidsledare under hela sex år och han sa alltid att han var 27. Jag har senare räknat ut att han måste ha varit ungefär 19 när jag började på fritids.

Nu bor vi grannar med Fredde, hans sambo och deras tre söner. När vi sågs på gatan häromdagen sa jag till honom att nu är jag äldre än han och då meddelade han att han nu var 29. Well, jag är nästan ikapp iallafall.

Jag vill till skillnad från Lady Dahmer (som dock verkar ha goda skäl för sitt resonemang) se fler män i skolvärlden. Ser bara fördelar med det och beträffande p e d o f i l i n så får jag ta risken. Är övertygad om att även kvinnor kan vara så vidriga. Tyvärr.

7 kommentarer:

Nathaly sa...

Gud vad söt du är!

Klara sa...

Usch!

Men förhoppningsvis finns det inte så många av dessa idioter ute bland barnen!

Själv har jag i princip bara arbetat med manliga kollegor, iaf i skolan. De är underbara!!

Kommer dessutom bara ihåg de manliga fritidsledarna jag hade, inte en enda kvinnlig. Lite konstigt faktiskt ..

Kajsa sa...

Jag måste säga att en av de stora fördelarna med den förskola där Lydia går nu tycker i alla fall jag är att de 1. har minst en man anställd på alla avdelningarna 2. har flera mörkhyade anställda. Jag tror det är ett mycket medvetet grepp från dem.

annalin sa...

Men tror du att den pedd-bloggen hon länkar till är på allvar?
Jag orkade inte läsa särskilt mycket. Först var det för "byråkratiskt" (?) sen var det ju direkt osmakligt.
Jag menar, även om det "bara" var en smått gubbsjuk 30somethingkille som spanade in gymnasieelever, så skulle man väl inte uttrycka sig sådär?

PS. du kan länka direkt till hennes enskilda inlägg om du väljer inlägget med dess kommentarer, tror hon kallar det "ordet är ditt".

Västergötskan sa...

Säger som jag sa i Lady Dahmers blogg: Även om det är fruktansvärt om något skulle hända, så kan man inte dömma ALLA manliga fritidspedagoger och lärare!

Precis som du hade vi en 19-årig kille när vi gick i förskolan (det man nu för tiden kallar för "nollan" tror jag). Han var grym! Alla barn älskade honom!

lady dahmer sa...

min egen favvolärare var man.

Men alltför många dåliga erfarenheter med andra män samt den statistik som finns tillgänglig tillsammans med andra människors erfarenheter och redogörelser har gjort att jag inte litar på män.

Toves sa...

Klara
Lite så är det för mig med, det är killarna jag minns. Antagligen för att jag gillade dem mest och för att de var i minoritet.

Kajsa
Låter ju bra. På Lovisas dagis jobbar bara blonda damer i varierande ålder. Ingen är ens fsklärare men vi älskar dagiset och trivs mkt bättre än på förra stället där det fanns många utbildade och åtminstone en dam som inte var svensk ursprungligen. Större blandning på barnen där med, både i fråga om kön och etnicitet. Well, bor man mitt i innerstan kan man kanske inte vänta sig nån jätteblandning. Jag hoppas att jag kan hjälpa henne att bli van vid alla typer av olikheter hos människor på ngt annat sätt.

annalin
Vet inte vad jag tror om den precis som jag skrev. Den kan vara äkta, den kan vara skriven som ett experiment. Oavsett vilket så skriver man inte en sådan blogg om man är normalt funtad anser jag. Är det ett experiment med syfte att provocera är det lika sjukt ändå. Varken orkade eller ville läsa speciellt långt jag heller. Tack för länktips också, då vet jag om det blir aktuellt en annan gång!

V-göt
Så känner jag med och det gör nog de flesta tror jag.

Lady Dahmer
Jag förstår att du har dina skäl och tycker att det är helt okej! Det är en intressant och mångbottnad fråga onekligen!