måndag 27 juli 2009

En dag som släpade sig fram

Min dag blev inte riktigt som jag skrev nedan att den skulle bli. Inte i närheten faktiskt:

Jag fick nog av överfulla tunnelbanor där folk trängs, stinker sprit mitt på ljusa dan och blåser mig i örat.
Sinnesstämning: äcklad

Svärmors cykel ska finnas på en gård i Vasastan. Bara att hämta. Haken - den är låst och det finns ingen nyckel.
Sinnesstämning: det här löser jag-artad

Hake nummer två - det finns två gråa cyklar med trasig sadel. Hoppas jag tog rätt.
Sinnesstämning: något förvirrad

Släpar den tunga cykeln till sushibar Ki-Mama där jag läser "Vi i Vasastan". Känns som ett spännande beslut att börja cykla just nu.
Sinnesstämning: spännande

Släpar mig vidare till till cykelbutik nr 1, Cykelkällan på Upplandsgatan. De ska ha 100 pix för att klippa upp låset och jag kan hämta cykeln imorgon. Imorgon?
Sinnesstämning: besviken

Tar saken i egna händer och går på byggjobbarjakt. Hittar några som med hjälp av en galen maskin fräser av kättingen gratis.
Sinnesstämning: företagsam, nöjd med mig själv-artad

Trampar iväg från mina hjältar och upptäcker hake nr tre - jag når inte ner till pedalerna. Leder cykeln till cykelbutik nr två, Cykelringen på Torsgatan. Där får jag låna verktyg.
Sinnesstämning: bra kvinna reder sig själv-artad

Cyklar därifrån glad i hågen men får snabbt problem. Det är som att cykla i sirap. Dessutom lutar sadeln lutar bakåt så jag håller på att glida ner på den rostiga pakethållaren. Lutningen ger en konstig sittställning och bebisen kläms i magen. Som grädde på moset är sadeln är en riktig "crushthepussy". Inte alls ljuvligt.
Sinnesstämning: riktigt låg och alla cyklar om mig-artad

Tänker att jag nog pumpade i för lite luft på Cykelkällan och leder cykeln till cykelbutik nr tre, Tores Cykel & Sport på Fridhemsgatan. Pumpar och upptäcker hake nr fyra - luften pyser ut ur min egenhändigt monterade ventil på framdäcket.
Sinnesstämning: helt jävla uppgiven och fysiskt slut

Vi promenerar hemåt, magen, cykeln och jag. Vi hatar alla cyklister vi ser.
Sinnesstämning: bättre, börjar se slutet på denna släpiga dag

Går in på Systemet. Man är vad man dricker.
Sinnesstämning: lätt bitter

Vid matbutiken läser vi löpsedlar. Jorå, låna bara min cykel och släpa dig runt stan, på ett par dagar är du smal som en sticka.
Inne på matbutiken får jag en kundvagn med hjul som knappt rullar. Jag uppbådar mina sista krafter och släpar runt kundvagnen. Släpa är dagens grej.
Sinnesstämning: släpig

Jag dumpar cykeln i en buske för upphämtning med bil en annan dag. Av en annan person. Jag vill inte vara med cykeln mer.
Sinnesstämning: lättad men också jag borde hitta en bättre buske-artad


Kommer hem, tar mig en rejäl stänkare och ser fram emot ett kg svenska kräftor i min ensamhet framför tv:n.
Sinnesstämning: jag är så sjukt värd det här-artad

Det som inte framkom ovan är att cykelfan var så skitig att mitt vita linne ser ut som något ur en tvättmedelsreklam. Inte heller framkom det att en gubbe på Cykelkällan välte 18 cyklar över mig när jag satt hukad över en ventil. Ont som fan gjorde det i ansiktet, huvudet och axeln. Inte heller framkom det att jag sket i träningen. Inte heller framkom det att om man har varit i konstant rörelse under tre timmar släpandes på 93 kg rostig cykel så varken orkar eller behöver man träna.

Som den sanna optimist jag är så ser jag nu bara goda saker med denna bortslösade dag. Jag brände en massa kalorier. Jag lärde mig en del om cyklar. Jag klarade en massa saker själv.

Sist men inte minst - imorgon ska jag leda min egen fina "barncykel" från -92 till Tores Cykel & Sport. De ska byta däck och slangar och sen ska vi susa fram genom staden min minicykel och jag. Jag ska aldrig mer klaga på de små däcken, den hårda sadeln eller den minimala rosten. Jag ska bara cykla och älska, cykla och älska, cykla och älska.

Amen.

4 kommentarer:

sofi sa...

Haha, åh fyy vilken dag!
Jag håller med, du är sjukt värd det mesta för tillfället.

sofi sa...

Haha, åh fyy vilken dag!
Jag håller med, du är sjukt värd det mesta för tillfället.

Malinka sa...

Köp en ny cykel, Tove! Tips: Cykelbutik nr 4, Cykloteket på Norra Stationsgatan.

Det gjorde jag förra året; jag släppte taget om min ungdomscykel, köpt av min morfar 1981, trots att den väl egentligen funkade. Någon vacker dag ska den förpassas till landet. Men först ska jag byta ut den gamla hemska "rejsersadeln" mot en redig grej som passar en tantrumpa.

Johanna sa...

Vilken underhållande story och vilken jobbig dag. Ät, drick och njut!