torsdag 9 juli 2009

Full fart på amningen

Jag skulle vilja se en sammanställning eller nåt sånt på hur det dricks under graviditet och amning runt om i världen. Svenskar i allmänhet tror ju att fransyskorna sippar vin för fullt när de väntar barn men så är det ju inte.

I USA avråds ammande helt från alkohol enligt Aftonblaskan. USA ska ju alltid vara värst, även om det innebär att vara värst på att vara bäst. Livsmedelsverket här hemma ändrade sig ju nyligen. Jag hade räknat ut det där redan när Lovisa var nyfödd och i smyg gillade jag att se prudentliga svenskors uppsyn när jag drack vin och ammade samtidigt. Och nej, jag dricker inte när jag är gravid så pruddosarna behöver inte gå igång på alla cylindrar. 

6 kommentarer:

Tove Griffin sa...

Visst är det roligt att jämföra vad man tycker i olika länder. Jag har precis flyttat till Sverige och bodde i Dublin, Irland under min graviditet.

Där tycker man att det är helt ok att man dricker en pint med Guinness (under graviditeten) Guinness är ju fullt med järn och det är ju bara bra!

Haha!

madlar sa...

En liten skvätt vin mår både kropp o själ bra av, däremot pratas det för lite om allt fetare blivande mödrar o mammor generellt. Ta en långpromenad istället för att fylla dagarna med Latteprat!

Toves sa...

Nu skriver ni sådär bra kommentarer igen!

Tove
Kul med en namne och intressant info, precis sån jag är intresserad av. :)

madlar
Troligen. Och du har helt rätt i fetmaproblemet. Det är ju så känsligt att ta upp också har jag märkt...

Anonym sa...

Om man kan räkna och vet något om procent och promille, kan man lätt räkna ut att alkoholhalten i bröstmjölken blir lägre än i alkoholfri öl när man druckit ett par glas vin. Sedan kan SLV rekommendera vad de vill. Jag tänker ändå inte avstå rödvin om jag kan amma nästa barn.

Toves sa...

Anonym
Men nu säger ju SLV att ett par glas vin är ok så det är lugnt ur alla aspekter.

Tove Griffin sa...

http://fashionablemama.blogspot.com/2009/07/debate-breast-feeding-and-drinking.html

"The National Food Administration has recently changed their recommendations in relation to breast feeding mothers and alcohol. They now state it is ok for breast feeding mothers to have 1-2 glasses of wine once or twice per week."